Do kiedy przyznać świadczenia z funduszu alimentacyjnego- do końca sierpnia czy do 30-09-2025?
Wniosek złożony w czerwcu. Status ucznia w szkole średniej do 31-08-2025, dziewczyna deklaruje we wniosku, że będzie się dalej uczyć-studia. Jak mam to zweryfikować, czy musze mieć jakieś potwierdzenie, jeśli przyznam do 30-09-2025? Czy jednak tylko końca sierpnia przyznać?
Do kiedy FA(matura)?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Do kiedy FA(matura)?
No ja przyznałam do września bo tak zadeklarowała. Ma początkiem września przyjść i jak nie pójdzie na studia to uchylę , a jak pójdzie to wypłacam.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Do kiedy FA(matura)?
Ja w takich przypadkach przyznaję do sierpnia, jak idzie do szkoły dalej, składa wniosek we wrześniu, daje zaswiadczenie ze szkoły i robię decyzje na wrzesień.Wole tak niz uchylać. Ale różne są praktyki, uważam że obie poprawne:)zocha1234 pisze: wczoraj, 13:16 Do kiedy przyznać świadczenia z funduszu alimentacyjnego- do końca sierpnia czy do 30-09-2025?
Wniosek złożony w czerwcu. Status ucznia w szkole średniej do 31-08-2025, dziewczyna deklaruje we wniosku, że będzie się dalej uczyć-studia. Jak mam to zweryfikować, czy musze mieć jakieś potwierdzenie, jeśli przyznam do 30-09-2025? Czy jednak tylko końca sierpnia przyznać?
Oprócz Do kiedy FA(matura)? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Obniżenie alimentów a fundusz alimentacyjny
która gmina właściwa
decyzja przekazana do dalszej realizacji a działania wobec dłużnika
Dziwny wyrok
uchylenie deczyji
Raport przesyłów do BIG
jakie dalsze działania wobec dłużnika
BIG-i problemy