do kiedy przyznać kartę?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
kamila88

do kiedy przyznać kartę?

Post autor: kamila88 »

Do kiedy przyznajecie kartę jeśli dziecko jest pełnoletnie i uczy się w szkole? Jeśli na zaświadczeniu jest napisane ze przewidywany termin zakończenia nauki yo czerwiec 2015??
To do czerwca czy do sierpnia tak jak trwa rok szkolny???

Co w przypadku jeśli nie ma takiego terminu na zaświadczeniu i jest napisane tylko ze dziecko jest uczeniem klasy .... w roku szkolnym 2014/2015.

I ostatnie pytanie dot. studentów. Mam dwa zaświadczenia, że dzieciaki zostały przejęty na 1 rok studiów w roku akademickim 20147/2015.
Do kiedy przyznać czy mam czekać na konkretne zaświadczenie ze studiów????

W sumie Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, ze dzieciom ze szkoły średniej przyznawać do sierpnia bo tak trwa rok szkolny a w przypadku studentów wystarczy ze zostali przyjęci na studia? Tez tak uważacie??
magnolia

Re: do kiedy przyznać kartę?

Post autor: magnolia »

Przeczytaj § 10 ust. 5 pkt 4. Mazurkiewicz plecie jak zwykle głupoty.
tysza

Post autor: tysza »

Jeśli jest szkoła średni itp. mu przyznajemy do 31 sierpnia a jak studia wyższe do 31 października - tak jak na legitymacjach
tysza

Post autor: tysza »

Większość zaświadczeń ma tylko rok ukończenia dlatego tak robimy.
kamila88

To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
A jeśli nie ma terminu to do sierpnia? Bo już nic nie rozumiem ;/
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!

Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia
kamila88

naitsyrk85 pisze:
kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!

Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia
dziękuje bardzo :)
ODPOWIEDZ