Do kiedy przyznajecie kartę jeśli dziecko jest pełnoletnie i uczy się w szkole? Jeśli na zaświadczeniu jest napisane ze przewidywany termin zakończenia nauki yo czerwiec 2015??
To do czerwca czy do sierpnia tak jak trwa rok szkolny???
Co w przypadku jeśli nie ma takiego terminu na zaświadczeniu i jest napisane tylko ze dziecko jest uczeniem klasy .... w roku szkolnym 2014/2015.
I ostatnie pytanie dot. studentów. Mam dwa zaświadczenia, że dzieciaki zostały przejęty na 1 rok studiów w roku akademickim 20147/2015.
Do kiedy przyznać czy mam czekać na konkretne zaświadczenie ze studiów????
W sumie Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, ze dzieciom ze szkoły średniej przyznawać do sierpnia bo tak trwa rok szkolny a w przypadku studentów wystarczy ze zostali przyjęci na studia? Tez tak uważacie??
do kiedy przyznać kartę?
Re: do kiedy przyznać kartę?
Przeczytaj § 10 ust. 5 pkt 4. Mazurkiewicz plecie jak zwykle głupoty.
Jeśli jest szkoła średni itp. mu przyznajemy do 31 sierpnia a jak studia wyższe do 31 października - tak jak na legitymacjach
Większość zaświadczeń ma tylko rok ukończenia dlatego tak robimy.
To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
A jeśli nie ma terminu to do sierpnia? Bo już nic nie rozumiem ;/
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia
dziękuje bardzonaitsyrk85 pisze:Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia

Oprócz do kiedy przyznać kartę? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
komu przyznać
KDR
Błąd w imieniu
czy przysługuje karta
Komplikacja
Pomóżcie pilnie ... proszę
Oświadczenie u utracie uprawnień.
Wprowadzanie wniosku
Data ważnosci w KDR pilne
czy sie nalezy
POTWIERDZENIE ODBIORU
17 latka z tymczasowym miejscem zamieszkania w bursie
Błąd w akcie urodzenia
dodanie członka rodziny czy uzupełnienie?
Wzór decyzji odmownej.
utrata uprawnień do KDR