do kiedy sprawowdanie z systemu informatycznego - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 lip 2018, 14:33

@Herka
Dobrze, jutro rano napiszę takie zgłoszenie. Dzięki za pomoc.

Chociaż kiedyś pisałem bodajże z półtora roku temu, bo prośbę kierowałem kilkukrotnie (nie wiem czy Softiq wtedy obsługiwał to) i otrzymałem identyczną odpowiedź. Że to Ministerstwo zajmuje się wprowadzaniem zmian, a twórca oprogramowania nic nie może zrobić. Co dla mnie jest zrozumiałe - im mniej roboty, tym lepiej. Wiem, że ktoś z forum zgłaszał to do ministerstwa. Jednak no ułatwmy tym ludzią pracę, przecież nie chce tej analizy tylko dla siebie, teraz nie jest ona mi tak potrzebna bo ja sobie poradzę. Jednak funkcjonalność wyświetlenia analizy danych/szczegółów najlepiej dla każdej komórki na pewno nie jest trudna do realizacji, a ułatwi sprawę, gdy mamy wątpliwości.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2018, 19:52

Tak , tak super , bo my pracownicy urzędów i gopsów mamy warować w pracy , nie brać urlopów , bo nie zrobili sprawozdania i go tworzą. A ja się pytam zmiany z kartami elektronicznymi weszły od stycznia to nie można było wcześniej tego zrobić, a nie na ostatnią chwilę robią modernizację czy jak to się nazywa. :evil: Pewnie napiszą jeszcze komunikat sprawozdanie gotowe do wygenerowania w systemie SI KDR mają państwo czas 1 dzień na wykonanie sprawozdania. Co prawda to tylko wygenerowanie i sprawdzenie , ale jednak. :evil: :evil:
słonecznik
Stażysta
Od: 10 sty 2018, 20:10
Zajmuję się: św,ps

Napisano: 13 lip 2018, 8:38

@slonecznik
Trafna uwaga, po prostu napisałeś prawdę i pewnie opinie 99% pracowników zajmujących się KDR.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2018, 8:44

napisałem, ale zostałem poinformowany, że zmiany w opisanym zakresie nie są planowane do realizacji w najbliższym czasie.
Moje prywatne wnioski są takie, że nie dodadzą tego wcale i nie ma sensu składać jakichkolwiek propozycji co do rozbudowy systemu KDR. Skoro w najbliższym czasie nie planują, a ja to zgłaszałem dwa lata temu to ciekawe kiedy będzie najbliższy czas.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2018, 9:49

Herka pisze:Michu95, zdaję sobie sprawę, że brak szczegółowych informacji jakie wnioski zliczają się do sprawozdań jest bardzo uciążliwy. I mówię to zarówno z punktu widzenia użytkownika jak i Help Desk. Niestety firma utrzymująca system nie może sama żadnych modyfikacji czy usprawnień do systemu wprowadzać. System jest własnością Ministerstwa i to ono decyduje dokładnie jakie dane będą czy nie będą udostępniane.

Jedyne co mogę Ci zaproponować to napisz dzisiaj maila lub zgłoś przez Help Desk (po zalogowaniu do KDR) dokładnie to co napisałeś w tym poście. Zrobię co mogę żeby Twój mail trafił do odpowiednich osób z odpowiednim priorytetem. Więcej zdziałać nie mogę, bo to nie ode mnie zależy.

Popieram, wyślij maila michu95 :p, Herka to nasze jedyne wsparcie w tym biurokratycznym Matrixie :shock: Oczywiście ministerstwo jest zapracowane i zarzucane nowymi pomysłami, "produktami", zadaniami i nie wyrabia się z tym co na bieżąco z góry idzie i co już poszło, wiec co ich tam interesuje że na dole wszyscy są uwikłani w biurokratyczne sieci :mrgreen: i koło się zamyka :cry:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x