do koordynatorów
Re: do koordynatorów
dzień dobry, czy cos wiecie o szkoleniach dla koordynatorów na północną cześć kraju?
Witam! ja również prosze o pomoc w dokumentacji anulka.slonko@gmail.com z góry dziękuję Pozdrawiam wszystkich koordynatorów
Ponawiam swoje pytanie. Napiszcie proszę na czym polega Wasza praca z rodzinami, co z nimi robicie? Proszę!
ja się zastanawiam kto zostaje koordynatorem????
osoba która nie ma pojęcia co ma robić????
straszne to!!!
osoba która nie ma pojęcia co ma robić????
straszne to!!!
Witam. Ja ma pytanie z \"innej beczki\": do rodzin jeździcie samochodem służbowym, czy na własną rękę. I czy zwracane są koszty paliwa?
Witam, co do pracy z rodzinami u nas wygląda to tak:
Koordynator odwiedza rodzinę, ocenia sytuacje dziecka, rodziny zastępczej, prosi o opinę szkołę. Jeżeli są problemy dalej kieruje do psychologa klinicznego dziecięcego- dziecko, młodzież ( usamodzielniani) na grupę socjoterapeutyczną, rodziców zastępczych - na terapię, wsparcie, bądz szkołe dobrego rodzica. Prowadzimy też grupę wsparcia dla rodziców zastępczych.
Co do rodziców biologicznych - pomoc terapeutyczno - psychologiczna - motywowanie do zmiany aktualnej sytuacji. Mamy też grupę wsparcia dla rodziców biologicznych.
W wielkim skrócie tak to u nas wygląda, zatrudniamy dużo specjalistów.
Koordynator odwiedza rodzinę, ocenia sytuacje dziecka, rodziny zastępczej, prosi o opinę szkołę. Jeżeli są problemy dalej kieruje do psychologa klinicznego dziecięcego- dziecko, młodzież ( usamodzielniani) na grupę socjoterapeutyczną, rodziców zastępczych - na terapię, wsparcie, bądz szkołe dobrego rodzica. Prowadzimy też grupę wsparcia dla rodziców zastępczych.
Co do rodziców biologicznych - pomoc terapeutyczno - psychologiczna - motywowanie do zmiany aktualnej sytuacji. Mamy też grupę wsparcia dla rodziców biologicznych.
W wielkim skrócie tak to u nas wygląda, zatrudniamy dużo specjalistów.
Anka, czy to znaczy że pracujesz też z rodzicami biologicznymi? Ale to chyba nie należy do obowiązków koordynatora?
lena - ja jeżdżę samochodem słuzbowym o ile uda mi się go \"dorwać\". Pracuje w małym miasteczku więc do części rodzin chodzę po prostu na piechotkę
lena - ja jeżdżę samochodem słuzbowym o ile uda mi się go \"dorwać\". Pracuje w małym miasteczku więc do części rodzin chodzę po prostu na piechotkę
wiecie coś może , czy szkolenia dotyczą koordynatorów na umowę zlecenie, czy im się coś w ogóle należy?
dzięki za info:)
dzięki za info:)
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
hmm, to dziwne bo u nas niestety nie;/
powód jest taki, że szkolenia czy studia mogą podjąć jedynie pracownicy PCPR w sensie etat, my jesteśmy na zlecenie i mówi nam się, że nie ma podstaw. pomimo, że umowa zlecenie jest jako jedyna umowa pracownicza.
powód jest taki, że szkolenia czy studia mogą podjąć jedynie pracownicy PCPR w sensie etat, my jesteśmy na zlecenie i mówi nam się, że nie ma podstaw. pomimo, że umowa zlecenie jest jako jedyna umowa pracownicza.
Oprócz do koordynatorów - Stare tematy przeczytaj również:
dokumentowanie pracy asystenta
pomoc na zagospodarowanie po nowemu
rodzina pomocowa
sprzęt rehabilitacyjny
praca w wakacje
Dla używających Pomostu Sygnity
likwidacja barier
Osoba do pomocy w sprawowaniu opieki nad dziećmi
pomoc na kontynuowanie nauki dla osób niespełniających kryterium dochodowe
która gmina jako właściwa do ponoszenia odpłatności za dziecko
Pilnie szukamy miejsca dla dzieci