Do Pana Rajski - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 7    [ Posty: 61 ]

Napisano: 20 cze 2014, 8:35

co robicie z osobami co maja w sądach wnioski na szo
doria

Napisano: 20 cze 2014, 10:15

Skąd wiecie że są sprawy w sądach dostaliście jakąś informację z sądu lub sko ?
zabka

Napisano: 20 cze 2014, 10:23

tak po piwrwsze były wysyłana akta po drugie mam z sadu postanowienie o awieszeniu postaepowania bo czekaja na jakis trybunał
doria

Napisano: 20 cze 2014, 11:00

a jeżeli nie wiemy że sprawa jest w sadzie , żadna informacja nie przyszła , a sprawa trafiła do sądu, to co wtedy jak przyznany zdo ?
zabka

Napisano: 20 cze 2014, 11:17

ale sko nie prosiło cię o akta sprawy bo żeby sprawa trafiła do sadu potrzebne sa akta
doria

Napisano: 20 cze 2014, 12:03

nie, w jednej sprawie akta jeszcze nie wróciły z sko , które utrzymało naszą decyzję w mocy chodziło o Sp decyzja przyszła do nas w grudniu 2013, nie powiadomili, że wysłali akta do sądu ? i nic nie wiem , co zrobić ?
zabka

Napisano: 20 cze 2014, 12:30

to napisz do sko, umnie wyglada to tak ze razem z decyzją sko otrzymuje akta i jeśli osoba złoży skarge do sadu to sko wystepuje ponowne o akta sprawy
doiia

Napisano: 24 cze 2014, 20:57

Czy w przypadku ubiegania się o zaległy ZDO od lipca do maja - w maju złożony wniosek o świadczenie pielęgnacyjne (matka na dziecko), przeprowadza się wywiad rodzinny? Na jakiej podstawie, pomijając oświadczenie matki podpisane pod odpowiedzialnością karną, pracownik socjalny ustali czy taka opieka byłą sprawowana w okresie lipiec 2013-maj 2014.
Jeśli taki wywiad się przeprowadza- co, oprócz faktu sprawowania opieki nad niepełnosprawnym, interesuje pracownika socjalnego?
Proszę o informację.
jaaaa

Napisano: 24 cze 2014, 21:25

Elmer pisze:to teraz zależy.
możesz tego nie sprawdzać, niech kobieta bierze wszystko na swój garb i niech pisze na oświadzceniu, że podlega ubezpieczeniu z mocy ustawy.
Przeglądam te posty na tym forum i zauważyłem, że "Elmer" , coraz częściej strzela gafy na tym forum. Ty taki autorytet, nie znasz ustawy? A gdzie tam jest napisane, że rolnik/małżonek/domownik, ma Ci napisać oświadczenie, jak jest ubezpieczony w KRUS? Ma napisać zgodnie z Art.3, że zaprzestał prowadzenia gosp. rolnego lub zaprzestał pracy w gosp. rolnym. Tyle. Nie przekraczaj swoich kompetencji., wymagając od petenta, czegoś co ustawa nie wymaga. To może się zemścić na Tobie. Nie bądź taki nadgorliwy i zauważ, że Oni opłacają ubezpieczenie ze swojej kieszeni, nie z gminnej i nie z państwowej. Budżet Twojego pracodawcy przy tym dodatkowo zaoszczędzi. Ktoś już na tym forum wspominał, że nadgorliwość jest niekiedy gorsza od faszyzmu. Pamiętaj. "Elmer" trochę pokory. Nie tacy "mądrale" jak TY, pozmieniali nicki, bo nie potrafią przyznać się do błędu.
mam56

Napisano: 24 cze 2014, 23:36

Jeżeli za ostro, przepraszam
mam56

Strona 6 z 7    [ Posty: 61 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x