Jeśli - na moje podobieństwo - odezwą się "uciemiężeni" przez pracodawców i poniekąd sektor księgowości pracownicy socjalni, to być może ktokolwiek zrozumie, iż ja (oraz moi koledzy z działu socjalnego) nie za bardzo mam OBECNIE wspólne interesy z administracją w naszym OPS. Opowiadam się za utworzeniem Polskiego Stowarzyszenia Pracowników Socjalnych, które to będzie zrzeszać tylko pracowników socjalnych czynnych zawodowo aby móc w końcu oprzeć się na silnej organizacji broniącej interesy tejże grupy zawodowej. Mogę podpisać się jako Dyskryminowana
Zmieniając delikatnie temat,to gorąco zapraszamy wszystkie osoby biorące udział w procesie kształcenia szeroko-rozumianego grona pracowników służb społecznych i samych pracowników służb społecznych!
MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA „ZAGROŻENIA CYBERPRZESTRZENI – NOWE WYZWANIE DLA SYSTEMU POMOCY SPOŁECZNEJ”.
Sala duża, pomieścimy się
Jeśli Wy nie możecie, może ktoś kogo znacie będzie chętny.
Odwiedźcie nasze wydarzenie na FB.
Rejestracja trwa do 19 sierpnia, liczba miejsc ograniczona...
Już jutro czekamy na Was w Wyższej Szkole Pedagogicznej im. Janusza Korczaka w Warszawie przy ul. Urbanistów 3.
Widzimy się na naszej międzynarodowej konferencji „Zagrożenia cyberprzestrzeni – nowe wyzwanie dla systemu pomocy społecznej”. Przypominamy, że konferencja będzie trwała 2 dni. Będzie to wydarzenie podsumowujące projekt.
Podczas konferencji zaprezentowane zostaną wszystkie założenia projektu oraz produkt finalny - innowacyjny program rozwoju pracowników służb społecznych, który zostanie upowszechniony i włączony do głównego nurtu polityki.
Dziękujemy obecnym za przybycie na konferencję, było super!
Kurs e-learningowy "Zagrożenia cyberprzestrzeni"
W ramach niepowszechnienia naszego Projektu Biuro Projektu serdecznie zaprasza na e-learningowy kurs "Zagrożenia cyberprzestrzeni"
Głównym celem kursu jest przygotowanie przedstawicieli takich profesji jak: nauczyciele, pracownicy socjalni, policjanci pracownicy ośrodków interwencji kryzysowej, jednostek specjalistycznego poradnictwa, placówek opiekuńczo-wychowawczych, ochotniczych hufców pracy, świetlic środowiskowych oraz sektora NGO, do pracy z rodzinami oraz osobami potrzebującymi pomocy społecznej w obszarze zagrożeń generowanych przez cyberprzestrzeń.
Zgłoszenia
Zgłoszenia na szkolenie przyjmowane są w formie elektronicznej (formularz zgłoszeniowy).
Gdyby powstało takie stowarzyszenie pracowników socjalnych, to była by wspaniała rzecz. Sądzę jednak, ze dość trudno jest utworzyć coś ogólnopolskiego w sytuacji, gdy jesteśmy porozrzucani po całym kraju..
Serdecznie zapraszamy na ogólnopolską konferencję "EDUKACJA DLA BEZPIECZNEJ CYBERPRZESTRZENI. Jak diagnozować i przeciwdziałać problemom świata wirtualnego?", która odbędzie się 27 października 2014 roku w Ośrodku Rozwoju Edukacji.