Do przemyślenia

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
Zgredek
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Do przemyślenia

Post autor: Zgredek »

1. Burmistrz Londynu mówi, że ataki terrorystyczne są częścią życia w wielkim mieście i należy się z tym pogodzić. Burmistrzem jest Sadiq Khan - muzułmanin.

2. W Oldenburgu zamordowany został w biały dzień 33-letni mężczyzna, bo jadł loda w czasie Ramadanu.

3. Gdy zapytamy obywateli państw europejskich kim są, odpowiadają: Niemiec - że jest Niemcem, Holender - Holendrem, Włoch - Włochem, Anglik - Anglikiem, Francuz - Francuzem itd.. A co odpowie zakompleksiony obywatel POlski - jestem Europejczykiem. Naprawdę żali mi tych ludzi, bo jak widać wszyscy przyznają się do swojej ojczyzny tylko zakompleksieni mali ludzie, o zaniżonym poczuciu własnej wartości i godności powiedzą - jestem Europejczykiem. Jakby Polska nie leżała w Europie. Nikomu normalnemu w innych krajach nie przychodzi do głowy by mówić o sobie: jestem Europejczykiem, bo nie ma takiej narodowości, jak Europejczyk.
[Anioł*]

Re: Do przemyślenia

Post autor: [Anioł*] »

Zgredek pisze: Gdy zapytamy obywateli państw europejskich kim są, odpowiadają: Niemiec - że jest Niemcem, Holender - Holendrem, Włoch - Włochem, Anglik - Anglikiem, Francuz - Francuzem itd.. A co odpowie zakompleksiony obywatel POlski - jestem Europejczykiem. Naprawdę żali mi tych ludzi, bo jak widać wszyscy przyznają się do swojej ojczyzny tylko zakompleksieni mali ludzie, o zaniżonym poczuciu własnej wartości i godności powiedzą - jestem Europejczykiem. Jakby Polska nie leżała w Europie.
Powiedziałam, że jestem Europejką, nie mniej zakompleksiona nie jestem, nigdy nie byłam. Wręcz przeciwnie.
"Jakby Polska nie leżała w Europie"- co za głębokie przemyślenie...
Reprezentuje pan bardzo powierzchowne myślenie, dlatego nie może wyjść poza schematy i czubek własnego nosa.
ps. Jest niedziela, proszę wziąć ksiażkę i iść poczytać, ja idę się opalać...
blablabla
Praktykant
Zajmuję się: Jazda
Kontakt:

Post autor: blablabla »

Zgredek pisze:1. Burmistrz Londynu mówi, że ataki terrorystyczne są częścią życia w wielkim mieście i należy się z tym pogodzić. Burmistrzem jest Sadiq Khan - muzułmanin.

2. W Oldenburgu zamordowany został w biały dzień 33-letni mężczyzna, bo jadł loda w czasie Ramadanu.

3. Gdy zapytamy obywateli państw europejskich kim są, odpowiadają: Niemiec - że jest Niemcem, Holender - Holendrem, Włoch - Włochem, Anglik - Anglikiem, Francuz - Francuzem itd.. A co odpowie zakompleksiony obywatel POlski - jestem Europejczykiem. Naprawdę żali mi tych ludzi, bo jak widać wszyscy przyznają się do swojej ojczyzny tylko zakompleksieni mali ludzie, o zaniżonym poczuciu własnej wartości i godności powiedzą - jestem Europejczykiem. Jakby Polska nie leżała w Europie. Nikomu normalnemu w innych krajach nie przychodzi do głowy by mówić o sobie: jestem Europejczykiem, bo nie ma takiej narodowości, jak Europejczyk.
Panie Zgredku, od dwudziestu lat jestem za granica i jeszcze ani razu mi do glowy nie przyszlo zeby powiedziec ze jestem europejka,ani potrzeby nie bylo.Zawsze mowilam ze jestem polka i ani razu mi sie nie zdarzylo byc z tego powodu dyskryminowana.Nie zmienilam tez obywatelstwa choc wielokrotnie mi to oferowano(choc po wyglupach naszego rzadu przy wyborze Tuska do rady europejskiej powaznie to rozwazam,jesli przywodcy kraju taka szopke na arenie europejskiej odstawiaja to oznaka ze im chamulce w postaci zdrowego rozsadku puscily i diabli wiedza co im tam do lba strzeli.)
A co do muzulman to nie popadajmy w paranoje-mieszkam od lat kolo nich i tak jak u katolikow sa normalni i oszolomy.Te najwieksze to tacy co z kompletnie zabitych dechami wioch sie do europy zablakali i po prostu szajba im odbija.Jakby wsrod katolikow nie bylo szurnietych!
Nie wiem,moze ja nie w temacie ale mi sie o uszy nie obilo zeby imam molestowel podopiecznych ale nie wykluczam.Ludzie to ludzie, wprawdzie to inna kultura a wiec lepiej na dystans ale z czasem sie w miare integruja i normalnieja.A ze w Polsce nie ma ich zbyt wielu to i wyolbrzymia sie to i owo ponad miare.Ale ostroznym trzeba byc, bo ci oplotkowi to naprawde nieprzewidywalny sort a zanim troche ich cywilizacja europejska nauczy to troche minie...
Zgredek
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: Zgredek »

Droga pani, życzę pani aby pani domieszkała wśród muzułmanów do starości. Będzie to nie lada wyczyn. Pisze pani, że wśród katolików są oszołomy. Owszem, to prawda ale proszę podać mi choć jeden przykład, by Polak katolik urządził zamach terrorystyczny. Pisze pani, że nie słyszała pani by imam kogoś molestował? A od kogo niby miałaby pani o tym słyszeć? Przecież nie ma do ich środowiska żadnego dostępu. Ale są świadectwa kobiet które wyrwały się z piekła islamskiego. Wydawane są za mąż w wieku 13 lat a wcześniej są wielokrotnie gwałcone. W Islamie jest wielożeństwo więc teoretycznie powinni być wyżyci seksualnie a tymczasem gwałcą na potęgę wszystko co się rusza. W Szwecji, na basenie islamista zgwałcił 13-letniego chłopca. Twierdzi pani, że u nich nie ma pedofilii?
Co do Tuska, to mam nadzieję, że odpowie karnie za to co zgotował rodzinom ofiar smoleńskich. Tusk działa ewidentnie na szkodę Polski w imię, nawet nie partyjnych, tylko jak słusznie zauważył admin elmer, swoich prywatnych interesików.
Myślę, że pani kłamie w sprawie swojego miejsca zamieszkania. Ale życzę pani, by faktycznie poznała czym jest islam.
blablabla
Praktykant
Zajmuję się: Jazda
Kontakt:

Post autor: blablabla »

Prosze pana.Do Pana po prosru nie dotarlo o czym ja pisalam.Nie zyje wsrod tylko kolo i ci kolo ktorych ja zyje to normalni o ile moge to ocenic ludzie.Dosyc tutaj zintegrowani,religijni ale nie fanatycy i poniewaz mieszkamy po sasiedzku od 14 lat to troche sie znamy i rozmawiamy od szasu do czasu.Poza tym dzieci byly(i sa) w przedszkolu i szkole gdzie rowniez spotakalo sie muzulman.Wiec jeszcze raz specjalnie dla pana:Jezeli jacys muzulmanie agresywni wobec innych to sa to z regöly ludzie ktorzy przjechali tutaj lub tez mieszkaja w zamknietej spolecznosci.Wsrod tych zintegowanych procent agresywnych jest porownywalny z normalna spolecznoscia.Naturalnie fajnie by bylo miec za sasiadöw przede wszystkim polaköw ale jak bym miala mieszkac w aktualnych ,polskich realiach to wole miec to sasiedztwo ktore mam.
jasien
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: Do przemyślenia.........................................

Post autor: jasien »

podpisuję się w 100% pod postem powyżej.
https://creoarti.pl
ODPOWIEDZ