DO SYGNITY- PROSZĘ O POMOC - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 02 lis 2015, 10:53

PROSZE PODPOWIEDZIEC JAK ZROBIC WNIOSEK O PRZYŁĄCZENIE DO POSTĘPOWANIA W PROGRAMIE ?????
SZUKAM OD RANA , ZNALEZC NIE MOGE W ŻADNEJ ZAKŁADCE
MAM NAJNOSZĄ AKTUALIZACJĘ
GOPS.R.

Napisano: 02 lis 2015, 13:24

Ja też bym chciała aby krok po kroku było to rozpisane bo nie mogę sobie z tym poradzić. Jak np wydrukować wniosek o przyłączenie do postępowania dla danego okresu z rozbiciem comiesięcznych wypłat z uwzględnieniem wpłat??
jagoda3

Napisano: 02 lis 2015, 13:55

1. Albo dodanie korespondencji do komornika (Administracja - > Słowniki -> Lokalne -> Komornikcy -> Z menu operacje Korespondecnja -> następnie Dodaj i wybór korespondencji dotyczącej przystąpienia do egzekucji

2. Albo z listy wszystkich decyzji odnalezienie decyzji o zwrocie przez dłużnika alimentacyjnego należności, której ma dotyczyć wszczęcie -> z menu operacje wybranie opcji "Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji"

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 02 lis 2015, 14:41

Prosze o pomoc może ktoś podesłać wzór wniosku o przyłączenie
iza82

Napisano: 03 lis 2015, 8:36

A jeśli był zbieg egzekucji i US przekazał TW komornikowi to też robię wniosek o przyłączenie do egzekucji czy już nie?
DO PANA TOMKA:
Jak zrobić wzór takiego przyłączenia w programie żeby pobierało należności za dany okres? Nie mam w programie takiego czegoś jak słowniki lokalne, tylko dane komorników - lista komorników. A co z dłużnikami którzy nie mieli decyzji żz ani tytułów jak im wyliczyć dług za wskazany okres?
jagoda3

Napisano: 03 lis 2015, 10:03

nie ma czegoś takiego - słowniki - lokalne?
poza tym wniosek robimy jeden dla kilku okresów, a nie dla jednej decyzji zwrotowej
wika2

Napisano: 03 lis 2015, 10:08

gdzie mozna zmodyfikowac szablon korespondencji do komornika?
wika2

Napisano: 03 lis 2015, 10:15

w jaki sposób poprzez wszęcie/przystapienie do egzekucji z menu - korespondecja do komornika system ma odnaleźć i przypisać dane konkretnemu dłużnikowi?
jak nazwane są znaczniki dot.; osób uprawnionych, dłuznika, komornika, zadłużenia, po co znacznik - dane współmałżonka?
wika2

Napisano: 03 lis 2015, 10:49

no nawet jeśli mam zrobić wszystkie okresy na jednym wniosku to chciałam rozbić to na poszczególne miesiące w danym okresie z datą wypłat bo tak chcą niektórzy komornicy. Skąd mam w systemie wziąć takie dane z nal. główną pomniejszoną o wpłaty od komornika i odsetkami od danego okresu jeśli np dłużnik nie miał decyzji zwrotowej wydanej???
jagoda3

Napisano: 03 lis 2015, 10:52

nie ma takiej mozliwości. sygnity zafundował kolejny bubel w postaci wniosków o wszczęcie .... nie ma znaczników dot. danych dzieciaków, numeru KMP, numerów decyzji przyznających, są dane jakiegoś wspomałżonka. a jesli dłuznik nie miał decyzji zwrotowej to w ogóle nie podbiera zadłużeń. szok! szkoda gadać i bawić się w modyfikowanie szablonu
wika2

Strona 1 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x