do Toma i innych -splata zaliczki
do Toma i innych -splata zaliczki
czy dłużnik alimentacyjny może wpłacac zaleglość z tytułu wypłaconej zaliczki alimentacyjnej bezpośrednio na rachunek OPSu ?
Re: do Toma i innych -splata zaliczki
jeżeli nie zalega już nic wierzycielce to może, ja bym się zgodziła
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja bym sie nie zgodzila bo na zgode nie mam zadnego art na poparcie a na niezgode mam 

Komornik , przynajmniej mój, nic nie robi. Wszystko trzeba mu podać na tacy: gdzie dłużnik mieszka, co robi, czy jest zdrowy itp. O kazdej zmianie trzeba mu pisać kilka razy, żeby w końcu zmienił w wydruku. Z dłużnikami komornik nie rozmawia wcale. bo po co? Wszystkie wierzycielki które zgłaszają jakieś bezpośrednie wpłaty wysyła do nas - nie wiem po co?. Ale jak dłużnik chce oddać nam kasę to my za wszelką cenę musimy dbać o to żeby komornik na tym zarobił 15%.?
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:

dostalem od komornika pismo ze zabiora mi z wyplaty 60procennt niewiele mi zostanie na zycie informuje ze od dluzszego czasu w dalszym ciagu place alimenty a zaleglosci powstaly gdy bylem w wienzieniu a potem przez dluzszy czas bylem bez pracy
Oprócz do Toma i innych -splata zaliczki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
umorzenie na wniosek wierzyciela
zwrot zaliczki
zaliczka z TK kto już zrobił tą niewiadomą
No i co w związku z TK
Ustawa w senacie
Postępowanie wobec dłużników alim. w OPS: informacja Departamentu Świadczeń Rodzinnych
zawiadomienie o wszczęciu postępowania zmiana decyzji zaliczki
umorzenie dochodzenia-o czyn z art.209 §1 kk
zaliczka alimentacyjna a spłata zaległych alimentów
Zaliczka a urlop dziekański
do pracowników mops katowice lub sko katowice