do Toma i innych -splata zaliczki

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~Gosia

do Toma i innych -splata zaliczki

Post autor: ~Gosia »

czy dłużnik alimentacyjny może wpłacac zaleglość z tytułu wypłaconej zaliczki alimentacyjnej bezpośrednio na rachunek OPSu ?
~~nela

Re: do Toma i innych -splata zaliczki

Post autor: ~~nela »

przeczytaj niżej już odpowiadaliśmy na to
~ela...

Post autor: ~ela... »

jeżeli nie zalega już nic wierzycielce to może, ja bym się zgodziła
Awatar użytkownika
Paula
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Paula »

a ja bym sie nie zgodzila bo na zgode nie mam zadnego art na poparcie a na niezgode mam :)
~Benek

Post autor: ~Benek »

Komornik , przynajmniej mój, nic nie robi. Wszystko trzeba mu podać na tacy: gdzie dłużnik mieszka, co robi, czy jest zdrowy itp. O kazdej zmianie trzeba mu pisać kilka razy, żeby w końcu zmienił w wydruku. Z dłużnikami komornik nie rozmawia wcale. bo po co? Wszystkie wierzycielki które zgłaszają jakieś bezpośrednie wpłaty wysyła do nas - nie wiem po co?. Ale jak dłużnik chce oddać nam kasę to my za wszelką cenę musimy dbać o to żeby komornik na tym zarobił 15%.?
Awatar użytkownika
Paula
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Paula »

:) Ze wszystkim się zgadzam, ale masz działać zgodnie z ustawą, a nie tak jak Ci się podoba bo uważasz że system jest do d...
~krzysiek

Post autor: ~krzysiek »

dostalem od komornika pismo ze zabiora mi z wyplaty 60procennt niewiele mi zostanie na zycie informuje ze od dluzszego czasu w dalszym ciagu place alimenty a zaleglosci powstaly gdy bylem w wienzieniu a potem przez dluzszy czas bylem bez pracy
ODPOWIEDZ