DO XYZ
DO XYZ
Bardzo proszę o pomoc. Dowiedziałam się z gops, że kilka rodzin pobiera zasiłek okresowy o czym mnie nie poinformowali(pracuje w zoss). Jak mam teraz postąpić poprosić na piśmie gops, żeby mi dał wykaz tych rodzin??? Później mam wszcząć postępowanie i powysyłać pisma do rodzin żeby mi to wyjaśnili???
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: DO XYZ
Ja mam to szczęście że pracuję w GOPS i na bieżąco pytam pracowników co i komu przyznali.
Jeśli masz konkretne nazwiska zadzwoń do tych osób i ich wezwij z decyzjami. przelicz dochody i tyle. u mnie jeszcze się nie zdarzyło żeby bylo przekroczenie z uwagi na otrzymanie okresówki...
Ale przynajmniej jak sama tego pilnuję to mam porządek w aktach.
Bo ogólnie to mało kto zgłasza mi zmiany i gdyby nie pracownicy socjalni, to pewnie bym była teraz w takiej samej sytuacji...
Jeśli masz konkretne nazwiska zadzwoń do tych osób i ich wezwij z decyzjami. przelicz dochody i tyle. u mnie jeszcze się nie zdarzyło żeby bylo przekroczenie z uwagi na otrzymanie okresówki...
Ale przynajmniej jak sama tego pilnuję to mam porządek w aktach.
Bo ogólnie to mało kto zgłasza mi zmiany i gdyby nie pracownicy socjalni, to pewnie bym była teraz w takiej samej sytuacji...
Martini a jak chce otrzymać z gopsu nazwiska konkretnych rodzin to tylko prośba do gopsu tak?
ja nie grzebię w dochodach ludzi
podejmuję działania jak ktoś sam przyjdzie i zgłosi
podejmuję działania jak ktoś sam przyjdzie i zgłosi
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mnie socjalni sami informują, bo większość osób, które pobierają zasiłek z GOPS mają u mnie stypendium. Po prostu wspołpracujemy ze sobą. Przeliczam, robię notatkę słuzbową. wzywam tylko wtedy gdy mam jakieś wątpliwości. Zazwyczaj dzwonię i ludzie przychodzą.
Oprócz DO XYZ - Stypendia przeczytaj również:
decyzja zmieniąjąca
jakiej terści pieczątka na decyzji
Numeracja
POSTANOWIENIE
dylemat
tok postępowania
dojazd lub zamieszkanie
rezygnacja z faktur
faktury
Sprawozdanie liczba uczniów
maturzysta