dochód....... - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 gru 2015, 10:12

Klient do 30.11.2015 był zatrudniony, jest świadectwo pracy. Jednak pod koniec listopada uległ wypadkowi i jest na chorobowym, od 01 grudnia nabędzie prawo do zasiłku chorobowego z ZUS./za grudzień znając życie dostanie chorobowe w styczniu 2016 r./
Wynagrodzenie za pracę za m-c listopad liczymy do dochodu prawda? Nie uznajemy go jako dochód utracony, tak?
prac. soc.

Napisano: 16 gru 2015, 11:31

proszę o odp.
prac. soc.

Napisano: 16 gru 2015, 11:43

Według mnie powinnaś normalnie liczyć wynagrodzenie jako dochód, bo będzie ciągłość dochodów, a że z innego źródła to chyba nie przeszkadza.
agnesb

Napisano: 16 gru 2015, 11:50

Wciąż pozostaje w zatrudnieniu. Nie utracamy
miotła

Napisano: 16 gru 2015, 12:02

Źle określiłam. Sorry.
Wszystkie zwolnienia lekarskie "pisze się" na pracodawcę tj. podaje jego NIP, a wysyła do zus. Czyli można przyjąć że podstawą wypłat chorobowego jest wciąż umowa o pracę. I tak max 182 dni ( calej choroby o tym samym symbolu ). Po tym klient ma możliwość przejścia na świadczenie rehabilitacyjne - wtedy podstawą będzie oficjalna decyzja ZUS. I wtedy można by bylo się zastanowić czy utracać ostatni zasiłek chorobowy.
miota

Napisano: 16 gru 2015, 12:02

Źle określiłam. Sorry.
Wszystkie zwolnienia lekarskie "pisze się" na pracodawcę tj. podaje jego NIP, a wysyła do zus. Czyli można przyjąć że podstawą wypłat chorobowego jest wciąż umowa o pracę. I tak max 182 dni ( calej choroby o tym samym symbolu ). Po tym klient ma możliwość przejścia na świadczenie rehabilitacyjne - wtedy podstawą będzie oficjalna decyzja ZUS. I wtedy można by bylo się zastanowić czy utracać ostatni zasiłek chorobowy.
miota

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x