witam serdecznie w 2014 i 2015 roku pracowałam na pol etatu, przekraczalismy dochod wiec gdybym dalej pracowala nie dostalabym swiadczenia, wiec w tym roku zwolnilam sie z pracy czy dostane 500 + na dziecko? Moj dochod to 2200 zl netto pensja meza na 3 osoby. Liczy sie obecna sytuacja jesli zwolnilam sie z pracy/ utracilam ja?
pozdrawiam
dochod a 500 +
Re: dochod a 500 +
No liczy się niestety ale obecna sytuacja po co pracować zwolnić się i 500 brać własnie tak ludzie myslą.
Jeszcze jedno pracy nie straciłaś ale sama się zwolniłaś.
Na pewno będę zaraz atakowana ale niestety mam swoje zdanie na ten temat.
Na pewno będę zaraz atakowana ale niestety mam swoje zdanie na ten temat.
Pracowałam na pół etatu za 680 zł na ręke, przez co przekraczał mi dochod i nie mogłam pobrać 500+, teraz kiedy jest taka możliwość nie opłaca mi się pracować, skoro za siedzenie z dzieckiem dostanę 500 zł... jestem do tyłu tylko o 180 zł... dodatkowo dostanę większy dodatek mieszkaniowy ponieważ będę miała niższy dochód na członka rodziny... niestety projekt ma luki i trzeba z nich korzystać 

500zł za całodobowa opiekę nad dzieckiem to grosze. Opiekunce za 8 godzin trzeba płacić kilka razy więcej dla rodzin zastępczych domów dziecka też kilkaset procent więcej. Do utrzymania żłobków przedszkoli też dopłaca się więcej. Tak wychodzi najtaniej i najmądrzej. A na twoją połówkę etatu zaraz chętnie wskoczy ktoś co się męczy na np. umowie o dzieło. Tam nie ma żadnego ubezpieczenia więc jak zachoruje on lub dziecko to koniec kasy, po prostu masakra od Tuska i życie w ciągłym strachu bo całe ryzyko przerzucili na takiego desperata.Tam nie ma żadnych "pracodawców",żadnej ochrony, sami wystawiają rachunek.Jak trafi do szpitala to kasy wogóle nie będzie dostawał żadnej a za szpital musi zapłacić bo nima żadnych chorobowych.
Oprócz dochod a 500 + - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
18 lat i co dalej
Pomóżcie Proszę!!!
Do kiedy przyznać?
przekazanie
utrata dochodu
Wnioski z innego ośrodka podwójnie wysłane
Zmiana etatu proszę o pomoc!
umowy o dzieło z przerwami
500 + a mieszkanie
samotnie wychowująca dziecko - jak dokumentować
przelew IZYDA jak wpisać R.500+