A na jakiej podstawie przyznajecie za kwiecień????
Jaka podstawa prawna, macie jakieś orzeczenie WSA bądź NSA??
Jak na jakiej osoba składa w kwietniu umowe miała do marca wiec w przypadku pracy w 2013 jest utrata jak po roku bazowym nie ma dochodu w dniu składania wniosku. Co chcesz jej liczyć za kwiecień jak dopiero nabywa prawa do macierzyśkiego liczysz jej uzysk za IV uchylasz od maja.Nubarac pisze:A na jakiej podstawie przyznajecie za kwiecień????
Jaka podstawa prawna, macie jakieś orzeczenie WSA bądź NSA??
MOIM SKROMNYM ZDANIEM WNIOSEK ZŁOZONY W LUTYM (PRACA BYŁA DO STYCZNIA ) PRZYZNAJA OD LUTEGO UZYSKUJĄ ZA MARZEC o ile on jest msc po uzyskaniu -ZASIŁEK MACIERZYŃSKI UCHYLAJĄ OD KWIETNIA. JAK MOGLI DOLICZYĆ MARZEC DO LUTEGO? Chyba , uzysk trzeba zrobić za luty bo macierzyski byłu juz w styczniu to wtedy przynanie za luty odmowa od marcaNubarac pisze:Ja to doskonale rozumiem ale spotkałem się, że praca wykonywana była do stycznia bo urodziło się dziecko i umowa została rozwiązana z dniem porodu - czyli utrata. Wniosek złożony w lutym i Ośrodek obliczając dochód uwzględnił dochód z marca uzyskany i wlepił odmowę od lutego. Dlatego jestem zdziwiony i szukam wyroków które mogą potwierdzić, że za luty się należy ZR i Becik.