mam osobę która przedłożyła mi pit-8 C nagrody wypłacone w programach lojalnościowych z cyfrowego polsatu, czy ten dochód ( a raczej przychód) doliczmy do dochodu rodziny. Osoba twierdzi że obecnie nie uzyskuje tego dochodu ale czy mam go doliczać do dochodu rodziny i ważniejsze czy mogę ten dochód utracić ?
kobietka odwołała mi się od decyzji odmawiającej ZR i dodatku z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego . Podała,że dochód wykazany w pit 8 C nazwany ngrodą wypłaconą w programie lojalnościowym jest uzyskiwany na podstawie umowy o pracę zawartej pomiędzy jej pracodawcą , który jest franczyzobiorcą spółki Cyfrowy Polsat S.A. a nią i powinien zostać utracony. Ale pit 8 c za 2013 rok z tych nagród jest wydany przez Cyfrowy Polsat a nie innego pracodawcę. Czy ktoś z Was zna się na tych programach lojalnościowych Cyfrowego Polsatu ?
jeżeli nagroda taka wynika z zatrudnienia to utracamy. Mieliśmy kilka sytuacji z nagrodami z Samsunga i LG - pracownicy salonów komórkowych i MediaMarkt Nagroda za skuteczne wciskanie klientom towaru