ale fa to nie dochód utraconyberroz pisze:y. bez sensu.jak już nie pobiera świadczenia z FA to dochód utracony bo go aktualnie nie ma.... chyba nie? wiec po co go ujmować jak i tak się nie wlicza???
no to z tym brakiem utraty FA to już jest twoja własna interpretacja ustawy . Czy jest jakaś roZnca miedzy płaceniem alimentów do rak własnych a otrzymywaniem ich z FA ? No dla mnie żadna ! Ani jedno ani drugie nie jest płacone po śmierci dłużnika wiec czemu mam nie utracić tego dochodu nawet jak świadczenia były wypłacane z FASipera pisze:świadczenia z FA wliczasz normalnie do dochodu. Przestańcie pleść bzdury. W ustawie jest zapis, co jest dochodem utraconym. Wzrok już co prawda nie ten, ale nie widze tam utraty swiadczeń z FA. Jest utrata zasądzonych świadczen alimentacyjnych w związku ze śmiercią osoby zobowiązanej do tych swiadczeń ale to dotyczy tylko i wyłącznie sytuacji gdy umiera osoba zobowiazana, która płaciła alimenty do rąk wierzyciela
. Nie ma tu mowy o FA
nie jest to moja własna interpretacja ale interpretacja szkolących, Pań kontrolujących z UW oraz naszego radcy.masterm pisze:no to z tym brakiem utraty FA to już jest twoja własna interpretacja ustawy . Czy jest jakaś roZnca miedzy płaceniem alimentów do rak własnych a otrzymywaniem ich z FA ? No dla mnie żadna ! Ani jedno ani drugie nie jest płacone po śmierci dłużnika wiec czemu mam nie utracić tego dochodu nawet jak świadczenia były wypłacane z FA