dochód ze sprzedaży mieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 gru 2014, 15:55

Żadne inne zaświadczenia - US wydaje jedno zaświadczenie obejmujące dochody wskazane w art. 3 pkt 1 lit. a ustawy o świadczeniach rodzinnych. Mogą to być dochody z pracy jak i dochody z praw majątkowych, zysków kapitałowych i inne wskazane w konkretnych przepisach ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, które uznajemy za dochód w art. 3 pkt 1 lit a ustawy o śr.
Przeczytaj sobie ten przepis i konkretne przepisy ustawy o podatku dochodowym (...) do których on odsyła, to będziesz może wiedziała co jest dochodem z tego zapisu. I nie bredź ze cos jest "chyba" bo głupoty wypisujesz. I to jest zenada ze po 10 latach nawet nie wiesz co jest dochodem w śr.
magdi

Napisano: 03 gru 2014, 19:53

czy nie najwygodniej byłoby poprosic o akt notarialny?
aiali

Napisano: 04 gru 2014, 10:19

No dobrze, ponieważ mnie obrażasz, Magdi, to wzięłam i poszukałam wniosku, a daleko szukać nie musiałam, bo pisałam decyzję28 listopada. Zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodzie ... podlegającym opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach określonych w art.. 27... itd. : "zaświadcza się, ze w dniu ... wpłynęło zeznanie podatkowe PIT 37 za rok 2013........
oraz drugie zaświadczenie tego samego pana, z tego samego dnia:
Zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodzie ... podlegającym opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach określonych w art.. 27... itd. : "zaświadcza się, ze w dniu ... wpłynęło zeznanie podatkowe PIT 39 za rok 2013........
które to rozliczenie wg wnioskodawcy jest dochodem ze zbycia nieruchomości.

O takich przypadkach pisałam, bo takie miałam. I to nie raz. I o takim przypadku zdaje się mówić autorka wątku. To, że TY nie miałaś czegoś takiego, to nie znaczy, że coś takiego nie istnieje.
Zofia

Napisano: 04 gru 2014, 12:06

A gdzież to jest miejsce w zaświadczeniu z US, którego wzór określony jest w rozporządzeniu wykonawczym do ustawy o śr na sformułowanie : "zaświadcza się, ze w dniu ... wpłynęło zeznanie podatkowe PIT 37 za rok 2013........"

Co ty masz za zaświadczenia?
Ustalasz prawo do śr bez zaświadczenia zgodnego z wzorem określonym prawem?
Coraz ciekawiej wygląda twoja 10 letnia praktyka
magdi

Napisano: 04 gru 2014, 12:18

Tak, na takich właśnie, i jeszcze mi piszą, że nie podlega opłacie skarbowej, i że do zasiłku rodzinnego wystawione, a tego też nie ma we wzorze, omatkoboska! A na dole jeszcze napisane kto wystawił zaświadczenie!!!!!!!!!! A u góry to już najgorsze, bo mają taki nadruk "Naczelnik urzędu skarbowego". Z orzełkiem. I data. I miejscowość. No skandal, szok i niedowierzanie.

Magdi, radzę Ci przestać.
Zofia

Napisano: 04 gru 2014, 12:31

Ales ty zofia odwazna... a potrafisz jeszcze dodac dochody z talich zaswiadczeń?
Jeśli tak to już pełen szacun i jednocześnie odpowiedz na pytanie jaki jest dochód danej osoby zgodnie z definicja art. 3 pkt 1 lit a ustawy o śr.
Nadążasz?
magdi

Napisano: 04 gru 2014, 12:41

Ależ ja na tych zaświadczeniach nie ma wymienionych innych dochodów, niż te podlegające opodatkowaniu na zasadach określonych w art.27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
Zofia

Napisano: 04 gru 2014, 13:36

A w ogóle to przepraszam ania2988 za zbytnie rozbudowanie Twojego wątku dywagacjami nie na temat. No ale cóż, Magdi uparcie stara mi się wmówić, że jestem głupia. Może żeby zakończyć tę jałową dyskusję napiszę to po prostu:

MAGDI - TAK! JESTEM GŁUPIA. NIE WIEM. NIE ZNAM SIĘ. NIE ORIENTUJĘ SIĘ. ZAROBIONA JESTEM.
Zofia

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x