dochody z dzialalnosci gospodarczej - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 mar 2017, 9:36

mam pytanko . czy jesli ktos prowadzi dzialalnosc gospodarcza i rozlicza sie z w skarbowce ,to mozna wymagac zaswiadczenia o wysokosci dochodow z urzedu skarbowego za 3 miesiace tak jak w dodatkach jest??
kowal82
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 12:52
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2017, 9:59

Możesz ale czy uzyskasz aby na pewno wszystkie informacje, które są potrzebne o dochodzie do dodatku mieszkaniowego?
Załączam Ci wzór zaświadczenia, które opracowałam dla działalności gospodarczych. Pozdrawiam :)
Załączniki
Zaświadczenie działalność gospodarcza.docx
(16.16 KiB) Pobrany 188 razy
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 16 mar 2017, 10:59

oki dzieki za podpowiedz i za zalacznik
kowal82
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 12:52
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2017, 21:45

Ja też mam wątpliwości co do fatygowania US. Także dlatego, że US wie na tym etapie tyle, co im wnioskodawca napisze. Dlaczego nie wierzyć, gdy to samo nam napisze?
Chętnie poznamy pozytywne doświadczenia w tym zakresie.
Klara27 pisze:wzór zaświadczenia, które opracowałam dla działalności gospodarczych.
Sprawdzone w praktyce? Może w kontaktach z US?
Również w tym zakresie chętnie poznamy pozytywne doświadczenia.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2017, 9:03

Kiedy ktoś prowadzi działalność i daję takie zaświadczenie do wypełnienia przez księgowe prowadzące daną firmę, czy właściciela danej firmy to teraz nie mają żadnych wątpliwości wypełniając to bo mają wszystko czytelnie napisane. Nawet przestają wykazywać ciągle straty dzięki temu zaświadczeniu. A do tej pory kiedy jeszcze nie miałam takiego wzoru to bywało różnie, niektórzy nie wiedzieli kompletnie co mają mi tam wpisywać. Teraz jest inaczej.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 29 lis 2018, 15:52

Witam , trafiłam na zaświadczenie o dochodzie z działalności gospodarczej, z tym , że w komentarzu do ustawy mówi się, iż osoby prowadzące działalność gospodarczą na zasadach ogólnych powinny deklarować dochód wg prowadzonej dokumentacji (księgi przychodów i rozchodów bądź ksiąg rachunkowych)a będzie nim przychód pomniejszony o koszty jego uzyskania, czyli dochód brutto stanowiący podstawę opodatkowania. Nie ma mowy o odejmowanie składek za ubezp. spol.... I co z takim zaświadczeniem ?
Kasia448
Praktykant
Od: 29 lis 2018, 15:23
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 29 lis 2018, 16:04

Art. 3 ust. 3 UoDM rzecze, że "za dochód uważa się wszelkie przychody po odliczeniu kosztów ich uzyskania oraz po odliczeniu składek na ubezpieczenie emerytalne i rentowe oraz na ubezpieczenie chorobowe, określonych w przepisach o systemie ubezpieczeń społecznych, chyba że zostały już zaliczone do kosztów uzyskania przychodu."
Bezsprzecznie składek społecznych się nie liczy.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x