dod. stażowy - budżetówka
dod. stażowy - budżetówka
Prcaownik w dniu zatrudnienia ( np. 17.02. ) ma 12 lat i 13 dni stażu pracy jak obiczyć ile ma stażowego od wynagr. zasadn. i od kiedy wzrasta dodatek stażowy nie mam o tym pojęcia i proszę o pomoc
Re: dod. stażowy - budżetówka
jak nie masz pojęcia o podstawowych rzeczach to jak pracujesz w kadrach czy w księgowości ???????????????????/
12% stażowego płacisz mu do stycznia 2015r. włącznie
od lutego 2015 liczysz 13%
od lutego 2015 liczysz 13%
wynagrodzenie zasadnicze pomnożyć przez 12 % i wychodzi brutto, chyba że masz jeszcze inne składniki wynagrodzenia.
dziekuję za odpowiedzi wszystkim opócz oli która pozjadała wszystkie rozumy szkoda że na forum głos zabierają takie osoby.Robię to w zastępstwie i wiedziałam że ma być 12 % tylko miałam wątpliwość czy wzrasta od lutego 2015 czy od marca 2015 ?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Moim zdaniem 13% od marca, ponieważ skoro 17-tego miał 12 lat i 13 dni, więc równe 12 lat miał 4-tego. Procent stażowego wzrasta od następnego m-ca, tj. w tym przypadku od marca.
ania
a słuchajcie co w przypadku, kiedy pracownik przy zatrudnianiu do ops w CV miał wpisane, że odbywał roczny staż z PUP ale w załączonych dokumentach nie miał zaświadczenia i nie został poproszony przez pracownika zajmującego się kadrami o przyniesienie... a w chwili obecnej okazało się, że ma za późno wypłacony dodatek stażowy właśnie o rok ... czy należy mu się wyrównanie ?
Oprócz dod. stażowy - budżetówka - Kadry przeczytaj również:
chorobowe - termin
emerytura a dodatkowy urlop dla pr. socjalnego
ZLA
praca za granicą
obijacie za zgodność?
upoważnienie do przetw. danych
urlop szkoleniowy
chorobowe
szkolenie zleceniobiorcy
urlop
Rozwiązanie umowy