dodatek 400 zł dla pracowników socjalnych - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 sie 2024, 14:07

Witam, czy ktoś z Państwa - zatrudnionych na stanowisku pracownika socjalnego w DPS, otrzymuje dodatek 400 zł? Z tego co słyszałam to raczej nikt nie otrzymuje tego dodatku z powodu braku przeprowadzania wywiadów w środowisku. W ustawie jest zapis, że dodatek się należy jeśli prowadzi się pracę socjalną LUB wywiady w środowisku. Jestem nowa w DPS-ie i próbuje z koleżanką wywalczyć ten dodatek ;) bo przecież pracę socjalną prowadzimy w szerokim zakresie. Myślę, że ta zmiana zapisu W TYM na LUB otwiera nam drzwi :D Czy ktoś już wywalczył dodatek??
EwaSyl
Praktykant
Od: 19 cze 2024, 7:32
Zajmuję się: Pracownik socjalny w dps

Napisano: 19 sie 2024, 14:46

Marne szanse macie. Wszystko zależy od zakresu czynności, a nie samym faktem bycia pracownikiem socjalnym. Musi wypełniać znamiona definicji pracy socjalnej zawartej w ustawie.
Co prawda w rozporządzeniu dps macie paragraf 11(że przed przyjęciem osoby pracownik socjalny ustala ...), ale podejmowanie powyższych czynności nie może zostać uznane za przeprowadzenie wywiadu środowiskowego lub pracę socjalną. A a aktualizacje wywiadów środowiskowych przeprowadzacie przecież na miejscu, a nie poza siedzibami dps.
hek
Starszy referent
Od: 13 maja 2019, 19:45
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x