Dodatek inny do wynagrodzenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Starszy Referent ds. świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Dodatek inny do wynagrodzenia
Pani do wynagrodzenia podstawowego otrzymuje dodatek za catering. Kwota miesięcznego dodatku waha się miedzy 60-70 zł. Czy wliczamy to do dochodu do zasiłku rodzinnego? Pani twierdzi, że na ten dodatek nie ma żadnej umowy.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Dodatek inny do wynagrodzenia
https://www.prawo.pl/podatki/jak-rozlic ... 25695.html
Jest to dochód. Jak co miesiąc to dostaje to nie ma co myśleć jaką kwotę doliczać.
Jest to dochód. Jak co miesiąc to dostaje to nie ma co myśleć jaką kwotę doliczać.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Starszy Referent ds. świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Chodzi o to, że ten dodatek to osobny przelew. Pani otrzymuje dwa przelewy - na jednym jest stałe wynagrodzenie, a na drugim wyłącznie kwota dodatku (czyli te 60-70 zł), która zmienia się co miesiąc. Pani też twierdzi, że ten dodatek nie jest uwzględniony na żadnej umowie, dlatego nie wiem czy go liczyć, a jeśli tak - to jaką kwotę?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Ty masz zadać sobie pytanie czy to stanowi dochód pracownika i czy jest opodatkowany. Z tego co Ci wysłałem linka to jest. To że dostaje osobnymi przelewami jakie ma to znaczenie nie wiem. Ja też dostaje osobno pensję i osobno dodatek motywacyjny, a nawet inne za zastępstwo. Dodatek motywacyjny i inne nie wynikają z mojej umowy o pracę tylko aneksu czy tam dodatkowej informacji. Czyli według ciebie nie należało by liczyć tego ?
Oprócz Dodatek inny do wynagrodzenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek z KRUS
od kiedy ZR
Składki społeczne - podjęcie zatrudnienia
stare zasady św. piel. nowe orzeczenie
koordynacja, czy wysyłac?
Jak rozliczyć potrącenia z ZUS (800+) - program Sygnity
decyzja dla wice wójta
od kiedy przyznać ZP
Zasiłek rodzinny dla emerytowanego żołnierza
stare swiadczenie pielegnacyjne - swiadczenie rodzicielskie
świadczenie pilęgnacyjne
Podstawa prawna przedłużenie świadczenia pielęgnacyjnego na podstawie zaświadczenia
gosp. rolne
SP po raz pierwszy nowe zasady
Świadczenie pielęgnacyjne na starych zasadach
opiekun prawny - rodzicielski