Dodatek Węglowy 2022 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 paź 2022, 14:22

Dzień dobry.
Temat istotny bo w samym ośrodku nikt nie dowie się dokładnie jaki jest aktualnie realizowany dzień wypłat dodatku węglowego. Więc kochani mieszkańcy wpisujcie w jaki sposób był składany wniosek czy online, czy też osobiście, kiedy złożyliście? i kiedy otrzymaliście kasę.
U mnie znajomy otrzymał kasę 28 września 2022r wniosek składany online 28 sierpnia 2022r. oczywiście większość z nas wie że mops ma na to 2 miesiące, ale możemy sami w miarę skrupulatnie sprawdzić czy wszystko jest nazywając po imieniu jak należy czyli wedle kolejności, a nie……….
prezes&balbina
Praktykant
Od: 17 paź 2022, 14:10
Zajmuję się: Praworządność

Napisano: 18 paź 2022, 14:40

Ciężko jest wypłacać kasę której się nie ma. Napisz lepiej do Rządu, może sypnie szybciej groszem.
Z poważaniem
thorgal70
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lis 2016, 13:39
Zajmuję się: Wszystkim i niczym

Napisano: 18 paź 2022, 15:09

ja składałam papierowo w moim ośrodku. mój wniosek nie załapał się na pierwszą turę, pomimo że z dziewczynami z tamtego działu się kumpluję. I do tej pory nie mam wypłaconego dodatku...
Więc jak widzisz - twoja teoria "kolesiostwa" w kolejności wysyłania pieniędzy - nie znajduje potwierdzenia.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
malinkka
Referent
Od: 28 gru 2018, 10:20
Zajmuję się: PS

Napisano: 20 paź 2022, 16:51

Witam serdecznie :D . Względem 1 odpowiedzi. Kochani transza pieniędzy sporo czasu temu przeszła ;) więc jaki Rząd jest ale słowa dotrzymał, pominę że przy innych to nie było by nic noo może poza kłamstwami nie mówię że teraz jest idealnie 8-)
Co się tyczy odpowiedzi na Pani post, kolesiostwo raczej nie brał bym pod uwagę, ale napiszę nie za ładnie bajzel od X lat. Wszystko się zmienia i wszędzie są zmiany, technika galopuje na całego, w zasadzie nie musimy wychodzić z domu i potrafimy prawie wszystko kupić jak i prawie wszystko załatwić. Ale OPS żyje minioną epoką i stale narzeka ile to nie ma roboty, wedle ich myślenia to w US, UM itd. gdzie obsługa jest nowoczesna i z kulturą to żyją w innym świecie.... Nie ma co zaprzeczać jakże ważny! dział świadczeń Rodzinno Opiekuńczych jest od X lat pod psem na dodatek zacofany i może wiele więcej......
Wracając do setna tematu; mile gdyby się wypowiedziały osoby które już otrzymały dodatek ;) . Pozdrawiam wszystkich życząc zawsze uśmiechu i bycia godnie traktowanym :)
prezes&balbina
Praktykant
Od: 17 paź 2022, 14:10
Zajmuję się: Praworządność

Napisano: 23 paź 2022, 22:18

A więc tak z wstępnych informacji wedle mnie wniosek składany online był realizowany szybciej niżeli osobiście. Skąd wnioski; osoby składające w sierpniu online otrzymali jak jeden pod koniec września, a osobiście dziś rozmawiałam z osobom która złożyła 25 sierpnia i otrzymała 21 październik. Mowa o mopsie w Chorzowie. Nie ładnie
Aneta Wilczak
Praktykant
Od: 23 paź 2022, 22:13
Zajmuję się: US

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x