DODATKI/PREMIE Z AKTYWNEGO SAMORZĄDU

ŁG1
Praktykant
Zajmuję się: osoby niepełnosprawne
Kontakt:

Re: DODATKI/PREMIE Z AKTYWNEGO SAMORZĄDU

Post autor: ŁG1 »

Nas jest dwie. Dostajemy raz w roku premię w wysokości takiej samej jak pozostali pracownicy Centrum. Czyli nic więcej za dodatkową pracę.Nie rozmawiałyśmy z Dyrektorem o dodatku. W sumie wiemy jaka będzie odpowiedź. Wystąpimy też do z pismem do PFRON.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Matix pisze:MagdaPCPR - bardzo dobre pismo. My zmodyfikujemy i wysyłamy bez wiedzy naszego szefostwa listem poleconym wysłanym prywatnie. Przekazana informacja do powiatu obok i też beda pisali.

Martwi mnie jednak tutaj cisza... Ludzie, zdecydowana większość z nas czuje się pokrzywdzona sytuacją związaną z ASem, trochę pomarudziliśmy, MagdaPCPR pismo napisała, a tu prawie nikt nie zareagował. Czyli dobrze wam z tą sytuacją? Inne grupy społeczne (policjanci, pielęgniarki, nauczyciele itd)chcąc poprawić swoją sytuację, potrafiły zmobilizować się i nawet zastrajkować, a my nawet pisma boimy się wysłać? Ludzie, pobudka!!! Pamiętajcie, że nikt nie zawalczy o nas!!!
ja nie pisałem, ale pismo pobrane, w przyszłym tygodniu przerobimy pod siebie i wyślemy (prywatnie), również z ościennymi i zaprzyjaźnionymi pcpr/moprami będę rozmawiał i pismo przesyłał
MagdaPCPR
Praktykant
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna, Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: MagdaPCPR »

Matix pisze:MagdaPCPR - bardzo dobre pismo. My zmodyfikujemy i wysyłamy bez wiedzy naszego szefostwa listem poleconym wysłanym prywatnie. Przekazana informacja do powiatu obok i też beda pisali.

Martwi mnie jednak tutaj cisza... Ludzie, zdecydowana większość z nas czuje się pokrzywdzona sytuacją związaną z ASem, trochę pomarudziliśmy, MagdaPCPR pismo napisała, a tu prawie nikt nie zareagował. Czyli dobrze wam z tą sytuacją? Inne grupy społeczne (policjanci, pielęgniarki, nauczyciele itd)chcąc poprawić swoją sytuację, potrafiły zmobilizować się i nawet zastrajkować, a my nawet pisma boimy się wysłać? Ludzie, pobudka!!! Pamiętajcie, że nikt nie zawalczy o nas!!!
Co racja to racja, przeraża mnie ten strach. Jeśli się o czymś nie mówi to tematu nie ma. Chyba każdy wie jak to działa, szef wydaje kasę z AS na materiały biurowe, doposażenie, może i dodatek dla siebie. Dla pracowników, nic albo ochłapy. Nadwyżki budżetowe zwraca do Powiatu, Powiat szaleje ze szczęścia bo jest czym dzielić na koniec roku, a jelenie odwalają całą robotę. Jesli ktoś z was chciałby takie pismo wysłać ale boi się utraty pracy bądź innych konsekwencji to wyślij proszę, i podpisz pracownik PCPR. Chodzi o to aby Pani Prezes PFRON czytając kolejne pismo zdała sobie sprawę, że nie jest to odosobniony przypadek, a tak na prawdę nie ma w tym piśmie nic złego, skoro władze zagwarantowały pracowniom socjalnym pieniądze z obsługi 500+ to dlaczego nam nikt tego nie zagwarantuje, AS jest ogromnym obciążeniem, w świetle ciągłych zmian,opracowywanie wzorów wniosków, wzorów umów, zasad, sprawozdań, kontrolowania finansów, podpisywanie umów 18 grudnia... to wszystko wymaga dużego poświęcenia, a nie oszukujmy się gratyfikacja finansowa pomaga się spiąć i działać.
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Kiedy zaczynamy wysyłać pisma?
Własnie jestem po rozmowie z szefową, więc mam silną motywację i potwierdzenie, że jeśli sama nic nie zrobię, to nie mam na co liczyć.
Uświadomiłam szefowej, co robi się przy As-ie i w związku z dodatkowymi zadaniami, albo niech da część mojej koleżance, albo zabierze coś innego, np środki pomocnicze i przedmioty ortopedyczne. Zaoszczędzę Wam szczegółów. Wniosek - nie ma opcji, ale robota ma być zrobiona!!!
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Aaaa, i dowiedziałam się, że tak to jest w samorządach, że pieniądze z obsługi (...) muszą iść na różne cele, np na wynagrodzenia dla pracowników. Okazało się, więc że jestem samolubna sugerując, że może jakaś motywacja finansowa z tych środków za As-a. Mam rozumieć, że ja robię As-a, a wszyscy biorą za to kasę? :?:
Marta75
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowania PFRON
Kontakt:

Post autor: Marta75 »

ile wniosków do was wpływa rocznie?
u nas około 350
myślałam że mam na co narzekać a tu widzę że niestety inni mają jeszcze gorzej bo zero kasy z realizacji asa
ja przynajmniej mam comiesięczny dodatek
mały bo mały ale jednak coś
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Marta75 pisze:ile wniosków do was wpływa rocznie?
u nas około 350
myślałam że mam na co narzekać a tu widzę że niestety inni mają jeszcze gorzej bo zero kasy z realizacji asa
ja przynajmniej mam comiesięczny dodatek
mały bo mały ale jednak coś
a ile osób AS'a realizuje? i jeśli to nie tajemnica, to ile masz dodatku?
PCPR-Trz pisze:Kiedy zaczynamy wysyłać pisma?
Własnie jestem po rozmowie z szefową, więc mam silną motywację i potwierdzenie, że jeśli sama nic nie zrobię, to nie mam na co liczyć.
Uświadomiłam szefowej, co robi się przy As-ie i w związku z dodatkowymi zadaniami, albo niech da część mojej koleżance, albo zabierze coś innego, np środki pomocnicze i przedmioty ortopedyczne. Zaoszczędzę Wam szczegółów. Wniosek - nie ma opcji, ale robota ma być zrobiona!!!
u nas szefowa w ciepłych krajach na urlopie :) , jak wróci, to z nią pogadam, więc pewnie wyślemy w przyszłym tygodniu
Marta75
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowania PFRON
Kontakt:

Post autor: Marta75 »

około 200 zł
u nas 2 osoby realizują AS z tym że koleżanka zajmuje się wyłącznie ASem a ja "tylko" dodatkowo
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Ja, jak już wspominałam, nie mam nic. ASa robię sama (księgowa jedynie puszcza przelewy, które oczywiście ja muszę przygotować) i nie jest to moje jedyne zadanie. Nie jesteśmy dużym powiatem. Wniosków mam ok 90, za obsługę (...) mamy ok 15 000 zł.
Matix
Stażysta
Zajmuję się: dofinansowania
Kontakt:

Post autor: Matix »

My już jesteśmy gotowi z pismem.
Kiedy zaczynamy wysyłać?
ODPOWIEDZ