Dodatkowe dokumenty świadczenie pielęgnacyjne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Fergi
Praktykant
Zajmuję się: ŚR i FA
Kontakt:

Dodatkowe dokumenty świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: Fergi »

Hejka. Mam pytanko: Czy bierzecie jakieś dodatkowe oświadczenia od wnioskodawców składających wniosek o nowe świadczenie pielęgnacyjne? Chodzi mi np. o sprawowanie opieki. Ja biorę tylko dodatkowe o ubezpieczeniu emerytalnym i zdrowotnym...
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Dodatkowe dokumenty świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: Diana »

Niczego "ponadto" nie bierzemy. Również dokument dot. objęcia ubezpieczeniem, ale to tyle. Żadnych oświadczeń, ani wywiadów.
Awatar użytkownika
kama_211
Stażysta
Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
Kontakt:

Post autor: kama_211 »

Ja biorę oświadczenie na którym wnioskodawca pisze, jaki charakter pracy wykonuje i czy koliduje on ze sprawowaniem opieki czy nie (m.in. ile godzin pracuje a ile się opiekuje, jaki jest zakres opieki itp., składki również).
Skąd mam wiedzieć czy sprawuje opiekę i w jakim zakresie? Przecież to się nie zmieniło, musi sprawować opiekę. Nie wystarczy samo orzeczenie i wniosek.
Sth like this :| :?
ania01
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: ania01 »

A jakie dodatkowe dokumenty oprócz wniosku bierzecie przy świadczeniu pielęgnacyjnym starym? Czy do każdego wniosku robicie wywiad czy tylko dla osób pełnoletnich?
ODPOWIEDZ