Dodawanie nowego dłużnika do BIG Info Monitor - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 lip 2014, 12:47

Witam muszę dodać nowego dłużnika do rejestru, poradźcie jaki format pliku wybrać bo odesłano mi wiadomość takiej treści:
"przesłanego pliku nie można otworzyć (nieprawidłowy format). W celu
przetworzenia pliku wsadowego proszę o przesłanie prawidłowego
załącznika". Pracuję w Nemezisie są tam do wyboru formaty pliku ale nie wiem który wybrać? (Protokół Yonick Alimenty - Krajowy Rejestr Dłuznika, protokół Info Monitor, protokół ERIF, protokół PC Dłuznik Info Monitor) proszę o pomoc
wandzia

Napisano: 08 lip 2014, 15:48

czy dłużników się dodaje w Big Info Monitor czy jakoś przez Nemezisa? podpowiedźcie chociaż to....
wandzia

Napisano: 09 lip 2014, 7:58

Witaj, ja wprowadzam dłużnika tylko przez Big Info monitor. Jak się zalogujesz na stronę to będzie takie wyszczególnienie: dodaj nowa osobę, znajdź i aktualizuj, zakończ program itp. Wybierz dodaj nowa osobę i uzupełniaj, potem wyślij do big i gotowe :-)

pozdrawiam
Peoni1

Napisano: 09 lip 2014, 8:51

ale teraz coś sie pozmieniało na stronie Info Monitora. Nie widzę zakładki dodaj nową osobę tylko kontrahenta
ania77

Napisano: 09 lip 2014, 9:02

Peoni1

Napisano: 01 paź 2014, 10:03

Czy BIG Infomonitor łamie prawo? Byłem w "BIG" i otrzymałem informację od jednego z pracowników, iż BIG nie wystawia faktur za wydanie informacji o widnieniu w ich bazie. Po wpłacie kartą (jedyna opcja) okazało się, że klient otrzymuje jedynie wydruk z terminala płatniczego (bez paragonu) ponieważ brak kas fiskalnych. Proszę o podpowiedź w jaki sposób mogę w Polsce otworzyć firmę, która będzie świadczyła usługi na które nie będzie wystawiała ani faktury, paragonu a nawet rachunku. Czy przegapiłem jakąś lukę prawno-podatkową?
EEH!

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x