Dofinansowanie do wypoczynku dziecka - fakturowanie - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 paź 2018, 14:28

Witam,
mam taki przypadek: rodzina zastępcza złożyła wniosek o dofinansowanie do wypoczynku dzieci poza miejscem zamieszkania, który już się odbył na przełomie lipca i sierpnia. Koszt takiego wypoczynku został oszacowany przez rodzinę na kilka tysięcy. Jako dowód załączona jest faktura za noclegi wystawiona na rodzinę zastępczą. Czy taki dowód byłby dla Was wystarczający? W zasadzie nie jestem przekonana czy te dzieci brały udział w tym wypoczynku. Jeżeli dziecko bierze udział w zorganizowanej formie wypoczynku, mam tu na myśli kolonie, obozy czy też warsztaty terapeutyczne, dostajemy imiennie wystawione na konkretne dziecko rachunki/faktury, w tym przypadku tak nie jest.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie:)
delawi
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 9:52
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 11 paź 2018, 14:54

Ja nie widzę ogólnie problemu w przyznaniu przy czym biorę w takich wypadkach oświadczenie (oczywiście pod sankcja 233 kk), w którym rodzina pisze ze była na takim wypoczynku razem z dzieckiem/dziećmi i wtedy dzielę cały koszt na liczbę osób żeby nam wyszło ile na osobę. Nie mniej ważne jednak na co konkretnie były te faktury! No i nie wiem jak jest u "WAS" ale podejrzewam, że macie jakiś limit kwotowy do którego przyznajecie dofinansowanie
TOMASZ18
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:42
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2018, 11:37

Bardzo dziękuję za odpowiedź:)
delawi
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 9:52
Zajmuję się: świadczenia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU