Fantomasie, bardzo dziękuję, bo trochę podniosłeś mnie na duchu swoją wypowiedziąFantomas pisze:Dosyć pokręcona jest ta tabelka dotycząca oszacowania zapotrzebowania. Na szczęście nie trzeba jej wypełniać. W załączeniu jest wzór wniosku który należy wypełnić. Oszacować każdy musi według swojej gminy. U mnie nie wydaje mi się żeby się jakoś ludzie rzucili na te dopłaty. Zresztą zawsze do 15-go każdego miesiąca można wysłać korektę zapotrzebowania
dopłaty mają działać tylko do 31 marca, informujecie ludzi o takiej możliwości ?Fantomas pisze: ↑05 sty 2021, 20:24Mam nadzieję że obsługa zapotrzebowania i rozliczenia tych dopłat będzie w CAS tak jak to jest np. z dodatkami energetycznymi choć z tych pism które dziś otrzymałem to nie wynika. Pamiętaj że te dopłaty do dodatków będą przysługiwać tylko najemcom i podnajemcom. Nie wiem Klara jeszcze jak dokładnie to wyliczę. Najlogiczniej byłoby przejrzeć jakiś procent ostatnich decyzji, sprawdzić w ilu przypadkach przysługiwałaby taka dopłata, wyliczyć średnio miesięczną kwotę i tyle. Zależy też czy będziemy ludzi informować o takiej możliwości czy nie![]()
a art. 15zzzif pkt 2?