Dopłata do dodatku mieszkniowego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: Dopłata do dodatku mieszkniowego
Czy na tym wniosku o zapotrzebowanie na dopłaty wpisujecie też kwoty na miesiące styczeń i luty ? Czy je omijacie ? Wypłaty jeżeli dobrze zrozumiałam będą dopiero w marcu, to wtedy zapotrzebowanie na styczeń i luty musimy wpisać w miesiącu marzec, czy normalnie w styczniu i lutym ?
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Wypełniłem zapotrzebowanie za wszystkie 6 miesięcy. Wypłaty dodatków w marcu ale decyzje wydajesz w ciągu 30 dni a wnioski można już składać. Zawsze też kilka osób może się zgłosić które będą chciały otrzymać dopłaty wstecz i co wtedy?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Jeżeli złożymy zapotrzebowanie, a nie będzie zainteresowania tą dopłatą czy możemy korygować wniosek na zero na dany miesiąc. nie bardzo wiem jak ma działać ta korekta. wytłumaczy ktoś?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
korekta to chyba wtedy, gdy zabraknie ...natomiast jesli nie wykorzystasz pieniedzy ktore zapotrzebowalas zwracasz w kolejnym miesiacu...gdzies to bylo w ustawie zapisane:):)...Art.15zzzif ust 5Karola721 pisze: 19 sty 2021, 11:25 Jeżeli złożymy zapotrzebowanie, a nie będzie zainteresowania tą dopłatą czy możemy korygować wniosek na zero na dany miesiąc. nie bardzo wiem jak ma działać ta korekta. wytłumaczy ktoś?
Środki na dopłaty do czynszu niewykorzystane w danym miesiącu gmina zalicza na poczet środków wypłacanych w miesiącu następnym lub zwraca wojewodzie
ust 6 mowi jak ma wygladac rozliczenie

- młodszyreferent96
- Referent
- Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Witam, również prosiłabym o materiały ze szkolenia [email protected]aniaat pisze: 18 sty 2021, 15:18Czy ja również mogłabym prosić o materiały na maila: [email protected]aga8380 pisze: 14 sty 2021, 13:21 Dzień dobry,
Jeśli to nie kłopot to również bardzo proszę o przesłanie materiałów ze szkolenia z P. Mazurkiewiczem na adres: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję serdecznie!![]()
Z góry bardzo dziękuję !

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
dopłaty wstecz ale wstecz nie wyplacasz ewentualnie w danym miesiacu jednorazowo za kilka miesiecy wstecz wiec bedzie potrzebne wieksze zapotrzebowanie w danym miesiacu niz w poprzednimFantomas pisze: 19 sty 2021, 11:12 Wypełniłem zapotrzebowanie za wszystkie 6 miesięcy. Wypłaty dodatków w marcu ale decyzje wydajesz w ciągu 30 dni a wnioski można już składać. Zawsze też kilka osób może się zgłosić które będą chciały otrzymać dopłaty wstecz i co wtedy?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Jeśli klient złożył mi wniosek 31.12.2020 r. o dodatek mieszkaniowy i już wtedy chciał uzyskać informacje o dopłacie do dodatku to czy może dopisać na tym wniosku głównym o dodatek adnotacje o dopłacie dodatku i możemy ten wniosek podstawowy rozpatrzeć już z dopłatą czy niestety musi złożyć kolejny wniosek po 5.01.2021 tj. sam wniosek z adnotacją o dopłatę do DM
(zaznaczę że wniosek podstawowy o dodatek mieszkaniowy mam jeszcze nierozpatrzony)
Proszę o pilną pomoc.
(zaznaczę że wniosek podstawowy o dodatek mieszkaniowy mam jeszcze nierozpatrzony)
Proszę o pilną pomoc.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/DM
- Kontakt:
Dzień dobry , ja również poproszę mądrzejszych o materiały ze szkolenia .Dziękuję Pozdrawiamo_cy pisze: 18 sty 2021, 12:12szpila pisze: 12 sty 2021, 8:41 Przesłałam Państwu materiały, jeśli ktoś jeszcze nie posiada proszę przesłać adres e-mail. W wolnej chwili prześlę.
ja również poproszę materiały[email protected]

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Rodzinne, itd..
- Kontakt:
To zmniejszenie dochodu musi być spowodowane pandemią Covid-19 ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/DM
- Kontakt:
Witam, jeśli to możliwe to ja też mocno proszę o przesłanie materiałów za szkolenia z P .Mazurkiewiczem na adres: [email protected]mycha-81 pisze: 13 sty 2021, 9:55 Dzień dobry!
Czy mogę prosić o przesłanie materiałów ze szkolenia z P. Mazurkiewiczem na adres: [email protected]
Dziękuję![]()
Oprócz Dopłata do dodatku mieszkniowego - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Uchwała Rady Gminy
wnioski o dm styczeń 2021
dodatek mieszkaniowy
Zapotrzebowanie na dopłaty do 1500zł
Dodatek wstecz, strona w styczniu złożyła wniosek bez adnotacji o wyrównanie
brak umowy najmu
Proszę o pomoc!
Szkolenia
jak zrobić zapotrzebowanie na dodatki na rok 2021
Wzór wniosku uchwała
dodatki covid
Ustawa z dnia 10.12.2020