Cześć, czy w przypadku decyzji przyznających dodatek mieszkaniowy, a odmawiających dopłat do czynszu robicie zawiadomienia o wglądzie w akta przed wydaniem decyzji?
Dotychczas w takich przypadkach nie praktykowałam z zawiadomieniami tylko wystawiałam decyzje.
Jeżeli wystawiacie zawiadomienia, to co wskazujecie? Że jakie przesłanki nie zostały wykazane, które mogłyby być zależne od strony? Nie bardzo mam na to pomysł.
Pozdrawiam.
Dopłata- odmowa, DM- przyznanie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
Re: Dopłata- odmowa, DM- przyznanie
Ja zawsze daję stronie przed wydaniem decyzji dodatkowy druk do podpisania. Zaznacza x, że nie zgłasza uwag oraz wniosków do prowadzonego postępowania, albo zgłasza uwagi i wnioski.
Jeżeli chodzi o decyzję to w sentencji piszę, że przyznaje dodatek mieszkaniowy (w jakiej kwocie ), a w uzasadnieniu są wyliczenia dot. niespełnienia warunków dopłaty do czynszu, plus powołuję się na odpowiedni art. z ustawy z dnia 02 marca 2020 o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID -19.... .
Jeżeli chodzi o decyzję to w sentencji piszę, że przyznaje dodatek mieszkaniowy (w jakiej kwocie ), a w uzasadnieniu są wyliczenia dot. niespełnienia warunków dopłaty do czynszu, plus powołuję się na odpowiedni art. z ustawy z dnia 02 marca 2020 o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID -19.... .
Oprócz Dopłata- odmowa, DM- przyznanie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Rozdzielność majątkowa ?
Wyliczenie kWh ? PGE duplikat
Zgon wnioskodawcy
Uchwała Rady
dochód z renty socjalnej
Pytania dotyczące zakwaterowania w wojskowym zasiłku podstawowym
Liczba Świadczeń w dodatkach
umowy najmu
Dodatek i dopłata do czynszu wsteczne a wyprowadzka
tok postępowania
Komu wypłacać dodatek
Zawieszenie postępowania