Dostała znaczny w sądzie. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 31 mar 2014, 14:43

Jednak wiem, że strona odwoła się od decyzji, bo chce od stycznia 2012 - patrz wyrok.
~Walery

Napisano: 31 mar 2014, 14:45

to od momentu złożenia wniosku na komisje.
~kama

Napisano: 31 mar 2014, 14:52

Najbardziej nurtuje mnie, czemu kilka osób napisało \"niestety\".
Osoba uprawniona dostanie pieniądze, któr jej się należą, co potwierdził sad,a organ dostanie 3 % na koszty obsługi.
Dlaczego i dla kogo \"niestety\"?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2014, 14:55

Czemu stopień dostała od 10 stycznia 2012 skoro wniosek złożyła dopiero w lutym 2012 r. ? Juz była niepełnosprawna przed złożeniem wniosku, coś tu nie halo. Zażądaj pierwsze orzeczenie (a najlepiej wszystkie), tam bedzie data złożenia pierwszego wniosku i od tej daty przyznaj.
~ludek

Napisano: 31 mar 2014, 15:06

ludek - stopien dostawala od wtedy od kiedy z papierow jakie dolaczyla do wniosku wynikalo,ze jej niepelnosprawnosc kwalifikuje sie do znacznego stopnia:) to,ze wniosek o ustalenie tego zlozyla troche pozniej jest bez znaczenia..tzn ma znaczenie tylko o tyle,ze zasilek mozesz najweczesniej od tego miesiaca przyznac...u mnie czesto zdarzaja sie sytuacje,ze wniosek na ko misje zlozony jest po nawet kilku miesiacach od powstania niepelnosprawnosci - ktos lezal w szpitalu na przyklad i nie w glowie mial skladanie wnioskow;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2014, 15:13

właśnie tak jak kb - to komisja stwierdza od kiedy powstała niepełnosprawność na podstawie dokumentów medycznych i może się cofać ale my przyznajemy od daty złożenia na komisję
~Kati

Napisano: 31 mar 2014, 16:08

Powiem więcej. Podałem przykład taki, kiedy jeszcze nie widziałem wszystkich papierów. Teraz mam orzeczenie z powiatowego, wojewódzkiego i wyrok. Okazuje się, że na orzecznictwo złożyła w marcu 2013 i od tego miesiąca ustalili umiarkowany. Po odwołaniach sąd przyznał znaczny od stycznia 2012r. Jest to ponad rok różnicy i i sporo kasy, dlatego strona się odwoła. Ale jak tu jej przyznać opierając się o wyrok? Raczej kiepsko.
~Walery

Napisano: 31 mar 2014, 16:11

,, Ale jak tu jej przyznać opierając się o wyrok?\'\' rozwiń, dlaczego nie wypłacić?
~Kati

Napisano: 31 mar 2014, 16:11

czyli od marca 2013 i innej wersji nie ma niech się odwołuje, ale nic nie wywalczy
~anna

Napisano: 31 mar 2014, 16:12

To znaczy: czy jest jakaś przesłanka, przepis umożliwiający wypłatę ZP od stycznia 2012r.? Bo ja nie widzę.
~Walery

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x