Dostęp do aplikacji Źródło w celu weryfikacji wniosków o 40 zł za zakwaterowanie i wyżywienie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 15 cze 2022, 14:30

Dzwoniłam do UW i Ministerstwa. Tam nikt nic nie wie. Wysłałam 8 czerwca maila [email protected] ( takiego maila podano mi w Ministerstwie) o treści
"Gmina ... nie posiada mobilnego sprzętu, który mogłaby udostępnić dla Ośrodka Pomocy Społecznej w ....., który realizuje to zadanie.
W związku z tym, że Ośrodek Pomocy Społecznej w .......... znajduje się odrębnej lokalizacji niż Urząd Gminy w .......... nie jesteśmy w stanie zrealizować nałożonego na nas ustawowego obowiązku wprowadzania wniosków do centralnej bazy.

Dlatego też proszę o informację czy jest szansa na pozyskanie sprzętu dla tut. Ośrodka, jeśli nie to jakie działania mamy poczynić, aby zrealizować nałożony na nas obowiązek wprowadzenia wniosków do bazy?"
I cisza. Nałozono na nas ustawowy obowiązek realizacji zadania i teraz nie wiedzą jak mamy to zrealizować.
Basia49
Stażysta
Od: 18 kwie 2017, 12:32
Zajmuję się: PS

Napisano: 20 cze 2022, 11:15

My sprzętu też nie otrzymaliśmy, mamy biegać do Urzędu Gminy z kartą . Na obecną chwilę karta nie działa i nic nie wprowadziliśmy. Chyba juz mamy dość tej roboty za marne grosze.
Amela
Praktykant
Od: 27 kwie 2022, 21:11
Zajmuję się: PS

Napisano: 22 cze 2022, 8:47

Od jakiej daty weryfikujecie wnioski w źródle? Tylko te złożone od 1 czerwca - kiedy wyszło rozporządzenie, czy te z maja też?
zielonypłatek
Referent
Od: 24 mar 2017, 15:15
Zajmuję się: SR

Napisano: 22 cze 2022, 9:26

a jak przyjmujecie te środki trwałe na stan? jakieś protokoły należy przygotować?
księgowa123
Referent
Od: 16 mar 2017, 12:11
Zajmuję się: ksiegowość

Napisano: 23 cze 2022, 12:43

1qaz pisze:
02 cze 2022, 8:35
Witam
Czy ktoś z Państwa korzysta już z aplikacji Źródło do weryfikacji dat przekroczenia granicy przez osoby z Ukrainy i do sprawdzenia czy nie złożono na tę samą osobę wniosku w innej gminie?
Ja w GOPS-ie nie mam dostępu do sprzętu z aplikacją jak na razie, choć otrzymałam już kartę z pinem do logowania. Zrobiliśmy zapotrzebowanie na modem APN zgodnie z wytycznymi UW, ale nic do tej pory UW nie przekazał, nawet informacji z tym tematem dalej. Tydzień temu jak dzwoniłam do Pani z UW, która się tym tematem zajmuje jeszcze nic nie wiedziała.Teraz od dwóch dni do Urzędu Wojewódzkiego nie umiem się dodzwonić. W Urzędzie Gminy mają dostęp w Referacie Ewidencji Ludności, ale nie wiem czy my już możemy z tej aplikacji korzystać czy jeszcze nie. Jak sytuacja wygląda u Was?
Gdzie robiliście zapotrzebowanie na modem APN ?
Jolka1910
Praktykant
Od: 23 mar 2022, 9:33
Zajmuję się: Stypendia

Napisano: 24 cze 2022, 11:49

Było zapotrzebowanie od urzędów wojewódzkich. Trzeba zadzwonić do nich i spytać się czy nadal jest możliwość zgłoszenia nowego zapotrzebowania.

Co do daty wpisywania wniosków -> https://dziennikustaw.gov.pl/D2022000110401.pdf

27 maj.
mistrz_pasjansa
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 24 cze 2022, 11:42
Zajmuję się: A wszystkim po trochu.

Napisano: 24 cze 2022, 13:57

My jako ośrodek otrzymaliśmy kartę ale nie mamy modemu pomimo, iż zrobiliśmy na niego zapotrzebowanie i nie mamy możliwości sprawdzać w Urzędzie Gminy wniosków. Co w takiej sytuacji mamy robić? Normalnie wprowadzać wnioski, które nam wpłynęły tak jak do tej pory? Może ktoś uzyskał jakieś informację w tym temacie?
ja
Beata12
Praktykant
Od: 28 kwie 2021, 8:48
Zajmuję się: pracownik socjalny

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x