dot. becikowego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 kwie 2014, 11:34

witam,

pani złożyła u mnie wniosek o becik.

ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.

wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem

jak dalej postąpić
alicja123.

Napisano: 22 kwie 2014, 11:52

Becikowe należy się, do rodzinnego musi przedstawić dochód ojca dziecka albo wyrok o zasądzonych alimentach
ana14

Napisano: 22 kwie 2014, 12:11

alicja123. pisze:witam,

pani złożyła u mnie wniosek o becik.

ona rozwódka, pierwsze dziecko ma z byłym mężem -ma zasądzone alimenty,
drugie dziecko ma z konkubentem, dziecko uznane przez niego, w akcie urodzenia jego nazwisko.

wnioskodawczyni nie chce przedstawić dochodów ojca dziecka, w składzie rodziny go nie wpisuje..... wiem, ze mieszkają razem

jak dalej postąpić
Jeśli masz wątpliwości co do samotnego wychowywania dziecka przez stronę, wezwij ją do złożenia wyjaśnień. Niech pod odpowiedzialnością karną po po pouczeniu i do protokołu oświadczy Ci, że nie wychowuje żadnego z dzieci z jego ojcem. Jeśli tak oświadczy, przestań się kobiety czepiać i przyznaj becik. Jako osoba samotnie wychowująca ma do niego pełne prawo także bez alimentów na dziecko.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem