Tylko, że refundacja z PUP jest miesięczna i miesięcznie przesyłana do tego z dołu, tutaj pewnie dostaniemy środki jednym przelewem obejmującym przyszły okres.
Hmm tak się zastanawiam jak to będzie rozksięgowywane, przelew wynagrodzeniowy będzie dzielony na trzy i składki ZUS od strony pracownika i przelew podatkowy też. Mam pytanie zakładacie oddzielny rachunek u Was w OPSach? To że Gmina musi mieć założy to wiem.
U nas też mamy powiedziane, że poza budżetem mamy księgować środki z FP, założyliśmy oddzielny rachunek i zastanawiam się czy nie robić co miesięcznej refundacji, żeby nie bawić się w rozdzielanie wynagrodzenia, puścimy z rachunku bieżącego a kwotę należną z FP zrefundujemy sobie - podepniemy listę wypłat z wyliczeniem ile z FP.
Pierwszy raz mamy takie środki poza budżetem podpowiedzcie czy będą one ujmowane do bilansu jeżeli będą księgowane bez klasyfikacji?
Z tego co ja zrozumialam to srodki z F.P. wpłyną mi bezpośrednio na zalozony dodatkowo przez OPS rachunek bankowy - nic nie będzie to miało związku z budżetem gminy a więc żadne dochody u nich a u nas nie będą to wydatki ( tak miala u mnie gmina ze środkami z F.P. na oświatę ) bo tymi środkami mamy dokonać refundacji wydatków.Po stronie dysponenta środków a więc F.P. bedą wykazywane wydatki związane z wynagrodzeniem asystenów.Skoro u nas będzie to refundacja więc my pokażemy zmniejszone o tą refundację wydatki na zatrudnienie asystentów - z dotacji w częsci BP trzeba przeksięgować wydatki poniesione ze środków wlasnych w udziale procentowym na część ktora bedzie finansowana z budżetu panstwa.Ja do każdej wyplaty od stycznia zrobilam sobie podzial na 3 zrodla finansowania i po otrzymaniu mysle w XI. zrobię księgowania za caly okres lacznie od stycznia do XI.2017R.Pozdrwiam