od tego roku nie ma juz programu dożywiania. Z jakiego rozdziału płacicie w tym roku tzw zasiłki na żywność i obiady w szkołach? Wcześniejsze lata było to w 85295 ale od tego roku to są zwyczajne zasiłki celowe i moje panie merytoryczne twierdzą że powinno to byc z 85214 jak jest u was.
no właśnie już sie doczytałam że jest ale zmyliły mnie bo teraz mi na listach pisza zasiłek celowy i opisują z 85214 a moim zdaniem powinno to zostac w 85295
Poprzedni program wieloletni „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” (Dz. U. z 2005 r. Nr 267, poz. 2259, z późn. zm.), w latach 2006-2013 umożliwiał przyznawanie pomocy w formie posiłku albo świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych osobom spełniającym także kryterium dochodowe w wys. nieprzekraczającej 150 % kryterium, określonego w ustawie o pomocy społecznej. Obecnie program ten na zasadach określonych w tej ustawie nie jest kontynuowany. Wejście w życie Uchwały Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014-2020 (M. P. z 2013 r., poz. 1024) nie może zmieniać przepisów ustawy, ponieważ nie jest to akt prawa powszechnie obowiązującego.