dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 10 z 52    [ Posty: 514 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 07 gru 2013, 14:52

Szperaczu a może szperając na różnych stronkach znalazłeś link do treści tej Uchwały Rady Ministrów - bo ja chodziłam po zakładkach na tej stronce i treści nie widziałam :(
na stronce naszego ministerstwa- też nie widzę:(
~zuzanka

Napisano: 07 gru 2013, 17:02

Do jasnej choinki jak to jest że my się tu martwimy co będzie od 1 stycznia z dożywianiem dzieciaków w szkołach, a pracownicy MPiPS na czele z \"ministrem\" mają to wszystko gdzieś.
Co czasu nie mieli przecież wiadomo było od dawna że program obwiązuje do końca 2013 r. dwa tygodnie do końca programu oni dopiero biorą się do roboty i jak zwykle będzie to bubel napisany szybko na kolanie zresztą nie pierwszy raz. Co wy tam w tym ministerstwie robicie oprócz p...... w stołki ? czy wam nie jest bliski los głodnych dzieci czy pieniądze wam już tak przyćmiły rozum ?
~ppp

Napisano: 07 gru 2013, 18:52

dla ppp - poszperaj, poczytaj, pisz z głową

http://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... zywiania-/

http://legislacja.rcl.gov.pl/lista/2/projekt/175014

do ~zuzanki
nie znalazłem :(
~SZPERACZ

Napisano: 07 gru 2013, 20:52

do SZPERACZA a co ty mi tu z projektami wyjeżdzaż
my dzisiaj juz powinniśmy mieć przepisy prawa na biurku a nie projekty.
Na podstawie projektu wiele gmin nie może przeprowadzic przetargów na dożywianie i nie broń nierobów bo żadne projekty ich nie usprawiedliwiają!!
rodzice już skłądają wnioski o dożywianie i co pracownicy OPS mają się tłumaczyć że rząd nie zdążył z przepisami prawa i nie wiadomo co dalej z Programem?
to jest chore i niepoważne i nieodpowiedzialne!!!
~ppp

Napisano: 07 gru 2013, 23:43

Szperaczu- dziękuję:)

do ppp - to ,że nie ma jeszcze programu i czy innego aktu by od stycznia 2014 przyznawać pomoc - nie jest winą szperacza- ministerstwo nasze i inne - czytaj ministerstwo finansów - nie mogą dojść do porozumienia - tzw. dożywianie nie jest u naszych władz priorytetem- zajmuje się teraz OFE by domknąć budżet i na tym jest skupione - jest to niestety ale prawdziwe - więc to szybko przepchnął przez ścieżkę legislacyjną
pomoc społeczna jak zwykle będzie jak piszesz mówić ,że się rząd nie wyrobił - niestety nie nowość:(

szperacz stara się choć przynajmniej odszukać na jakieś stronce jak ma wyglądać uchwała od 2014 w sprawie dożywiania by nie być bardziej blondynką niż się z nas takie przez legislatorów czyni- by wiedzieć co mówić i robić od stycznia, by mieć przynajmniej blade pojęcie
smutne, żałosne ale niestety prawdziwe :(
~zuzanka

Napisano: 09 gru 2013, 10:51

Dajcie znać jakie stanowisko RM 10
~al

Napisano: 10 gru 2013, 9:50

dziś 10
~f

Napisano: 10 gru 2013, 12:41

czekamy
~lupi

Napisano: 10 gru 2013, 13:12

W radiu słychać -klienci nam donoszą, że obraduję min. na temat dożywiania.
~wwz

Strona 10 z 52    [ Posty: 514 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x