dożywianie - realizacje
dożywianie - realizacje
witam... dość dawno nie zajmowałam się pomostem... a dziś koleżanka mi zadała pytanie jak robi się dożywianie... czy jako ustawowe czy jako pozaustawowe i co w przypadku robienia realizacji z dziećmi z dawnego 6a?
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: dożywianie - realizacje
Jeśli dożywianie jest przyznane w ramach nowego programu rządowego (czyli tego na lata 2014-2020) to należy je przyznawać wybierając rodzaje świadczeń 290501, 2, 3 (trzeba mieć wczytane słowniki ministerialne nr 61).
W przypadku posiłku bez decyzji: 290504 - tak samo jak w przypadku starego 6a - czyli samo rozliczenie się wprowadza do Pomostu na liście dokumentów rozliczeniowych.
Jeśli posiłek jest przyznany poza nowym programem rządowym, to wybieramy rodzaje świadczeń zaczynające się od 202.
W przypadku posiłku bez decyzji: 290504 - tak samo jak w przypadku starego 6a - czyli samo rozliczenie się wprowadza do Pomostu na liście dokumentów rozliczeniowych.
Jeśli posiłek jest przyznany poza nowym programem rządowym, to wybieramy rodzaje świadczeń zaczynające się od 202.
Tomek
Ok... Dzia Tomku
zrobione bo były słowniki 60... ale teraz pojawia się inny problem... decyzje były robione z początkiem stycznia, gdy jeszcze nie istniały "nowe świadczenia" w pomoście... decyzje wydane oczywiście są w ramach programu aktualnie obowiązującego a po wczytaniu słowników 61 nie wchodzą dzieci na realizacje (szkoły wystawiają rachunki)

-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Jak tworzysz dokument rozliczeniowy i podajesz rodzaj świadczenia, to odznacz sobie "tylko obowiązujące" rodzaje świadczeń i wybierz ten zamknięty rodzaj świadczenia - posiłek do końca 2013 roku. Wtedy osoby Ci wejdą.
Tomek
Ok tak też już w międzyczasie robiłam ale doczytałam również, że jest opcja przekodowania świadczeń na obowiązujące
i tak też już działa... a tak czy inaczej dzia za wsparcie 

Oprócz dożywianie - realizacje - Oprogramowanie przeczytaj również:
liczba rodzin
zwrot zasiłku
Pomost - tworzy nowa rodzinę
Przeniesienie klienta do innej rodziny
zasiłek stały - jak wprowadzać wywiad, jaki dochód
nie widzi zasiłku z dożywiania
FA + WIP
zaświadczenie z signity
drukowanie numeru strony
tytuł wykonawczy- sygnity