drugi miesiąc - urlop bezpłatny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 sie 2016, 10:17

hej!
mamy wątpliwość w OPS.

interesant przynosi umowę o pracę (umowa od 01.03.2016 r), więc potrzebne jak wiadomo jest zaświadczenie netto za następny miesiąc

Więc przynosi zaświadczenie (a w nim napisane jest od dnia umowy do końca kwietnia urlop bezpłatny)

Więc nie ma dochodu za kwiecień.

Czy brać ten kwiecień pod uwagę jak 0 zł dochodu czy potrzebne zaświadczenie za następny miesiąc gdzie dochód już będzie osiągnięty?
gumiś

Napisano: 04 sie 2016, 10:40

moim zdaniem przyznać i czekać na pierwszy miesiąc w którym dochód sie pojawi
MOPS moni

Napisano: 04 sie 2016, 11:04

jest już decyzja przyznająca, ale dochodu z pracy nie liczyłem bo przecież był urlop bezpłatny.

to trzeba od strony wymagać zaświadczenia netto za pierwszy miesiąc w którym faktycznie osiągnięto jakiś dochód.?
gumiś

Napisano: 04 sie 2016, 11:38

gumiś pisze:to trzeba od strony wymagać zaświadczenia netto za pierwszy miesiąc w którym faktycznie osiągnięto jakiś dochód.?
Interesuje nas dochód za drugi miesiąc (tj. przychód po odjęciu tych wszystkich składników wskazanych w ustawie) w twoim przypadku dochód uzyskany = 0 zł.
abc

Napisano: 04 sie 2016, 11:41

ja mam osobę, która ma umowe zlecenie na okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 roku i na zaświadczeniu za luty 2016 zarobki=0,00 zł, dziwnie to wygląda
mamba1234

Napisano: 04 sie 2016, 12:22

Ta sytuacja wygląda podobnie jak u osób które rozpoczynają działalność gospodarczą prawie zawsze dochód uzyskany = 0 zł. :lol:
abc

Napisano: 10 sie 2016, 9:31

A ja ma pana który przynosi mi zaświadczenie od pracodawcy w której wpisana jest kwota netto ale bez odjęcia kosztów uzyskania, wysłałam go drugi raz po zaświadczenie żeby mu to poprawili, a on mi przynosi takie samo jak wcześniej. Czy ja mam sobie to sama odjąć czy wpisać tak jak pracodawca oświadczył? W końcu się pod tym podpisał!
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x