Duda czy Bronek?? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 19 maja 2015, 12:37

a na debacie BRONEK się chwalił ,że to ON wprowadził becikowe
~o~

Napisano: 19 maja 2015, 12:56

~o~ pisze:a na debacie BRONEK się chwalił ,że to ON wprowadził becikowe
Nieprawda, mówił o tym w kontekście dokonań rządu PIS, użył nawet określenia "nieszczęsnego becikowego".
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 12:59

kronos79 pisze:
~o~ pisze:a na debacie BRONEK się chwalił ,że to ON wprowadził becikowe
Nieprawda, mówił o tym w kontekście dokonań rządu PIS, użył nawet określenia "nieszczęsnego becikowego".
też zwróciłam uwagę na to "nieszczęsne" :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 13:11

west pisze:Obniżyli CIT, składkę rentową, wprowadzili zwrot akcyzy dla rolników, becikowe, Giertych w szkole trochę namieszał i w oświacie przez kilka lat były programowe podwyżki. Się działo.
Jak mają robić takie głupoty to lepiej niech nic nie robią. Nie da się podnieść płac, socjalu, wsparcia państwa itd. jednocześnie obniżając podatki. Nie da się. Albo wysokie podatki, porządne płace w budżetówce, wysoki socjal, działająca policja i służba zdrowia + te wszystkie drogi, dróżki i uliczki, albo niskie podatki i nic nie działa tak jak powinno. Przede wszystkim trzeba stopniowo skończyć z przywilejami pewnych grup zawodowych i społecznych, zlikwidować KRUS, fundusz kościelny, religię w szkołach, wprowadzić dodatkowe stawki podatkowe dla lepiej zarabiających, wprowadzić przepisy które pozwolą skutecznie ścigać firmy które uciekają z podatkami za granice, ograniczyć liczbę posłów w sejmie do 100 i takie tam inne. Do tego wzmocnienie uprawnień PIP i egzekwowanie zapisów kodeksu pracy - na początek wystarczy. Można jeszcze zalegalizować nierząd i miękkie narkotyki, oczywiście obłożyć to podatkami. Konieczna jest przebudowa systemu pomocy społecznej + okolicznych, jak świadczenia rodzinne... nie chce mi się dalej gadać. Chyba jednak Bronisław, pis pewnie długo nie porządzi, ale sprzątać po nich będzie trzeba przez dekady. Mam nadzieję, że do wyborów alternatywa będzie dostrzegalna.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 13:16

Iks - krzywa Lafera się kłania.
Obecnie każde podwyższenie podatków powoduje de facto zmniejszenie wpływu do budżetu państwa.
Ostatnia obniżka podatków przypadkowo zrobiona przez PIS (nie wiem jak im się to udało) spowodowała zwrost wpływu do budżetu.

To co obiecuje Duda czy Bronek nie ma większego znaczenia. Żaden z nich nie chce tego zrealizować. Oni tylko chcą zostać prezydentem i tyle.
Na Bronka patrzeć już nie mogę, więc raczej wybiorę młodszą twarz, albo oleje system.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 13:22

A ja WYBIORĘ BRONKA :D :lol: BRONEK, BRONEK, :lol: :lol: :lol: Lepiej to niż Pisowskie wojna z ruskimi i sprzedaż Polski :!: :evil: :evil: :evil: Duda morda z dupy zrobiona SZTUCZNY KEN! :!: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :ugeek: NIKT NIE ZASŁUGUJE NA MÓJ GŁOS ALE JAK TRZEBA TO JUŻ OSTATECZNIE BRONISŁAW :!: :? LEPIEJ NIE BĘDZIE ALE I KONFLIKTU NIE :mrgreen:
IZA..

Napisano: 19 maja 2015, 13:25

IZA.. pisze:A ja WYBIORĘ BRONKA :D :lol: BRONEK, BRONEK, :lol: :lol: :lol: Lepiej to niż Pisowskie wojna z ruskimi i sprzedaż Polski :!: :evil: :evil: :evil: Duda morda z dupy zrobiona SZTUCZNY KEN! :!: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :ugeek: NIKT NIE ZASŁUGUJE NA MÓJ GŁOS ALE JAK TRZEBA TO JUŻ OSTATECZNIE BRONISŁAW :!: :? LEPIEJ NIE BĘDZIE ALE I KONFLIKTU NIE :mrgreen:
Poziom wypowiedzi adekwatny do inteligencji, jeżeli takich wyborców mamy to nawet wyników wyborów nie trzeba fałszować :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 maja 2015, 13:31

Poziom wypowiedzi adekwatny do inteligencji, jeżeli takich wyborców mamy to nawet wyników wyborów nie trzeba fałszować :([/quote]
JA NIE MOGĘ JAKI "SKROMNY INTELIGENT" SIĘ ZNALAZŁ :lol: :lol: prof. nadzw. dr hab wykształcony :shock: :shock: , masz się czym chwalić chłopie :!: :lol: :lol: Jeśli nie wiesz to nie oceniaj i nie udawaj kogoś kim nie jesteś "filozof, psycholog" :mrgreen: czasami doświadczenie i praktyka praca z ludźmi więcej znaczy niż Twoje szkoły zrobione za kasę bo tak jest kupi dyplom i gra głupa :lol: :lol: :lol: a forum po to aby swoje wypowiedzi umieszczać :!: :twisted: :twisted: :!: :!:
IZA...

Napisano: 19 maja 2015, 13:33

Nie zamierzam brać udziału w wyborach. Nie wiem, jak wybrać, aby było choć ciut lepiej. Nie chce mi się tu siedziec do zasranej śmierci za prawie najniższą krajową ale też nie chcę patrzeć jak PIS dzieli społeczeństwo, jak jątrzy itp. Nie mam zamiaru stawiać przed chatą krzyża smoleńskiego i bić pokłony klerowi.
Wkurza mnie jednak brak szacunku do obecnego Prezydenta. Na wielu forach piszecie " Duda', "Bronek". :x Dlaczego nie Duda i Komorowski?
Jest to jedna, jedyna moje wypowiedź w tym temacie. Bywajcie :|
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 19 maja 2015, 13:39

Elmer pisze:Iks - krzywa Lafera się kłania.
Błagam.

Dalsza dyskusja nie ma sensu.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny