Duplikat Karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 lip 2015, 11:13

Hej, pierwszy raz mam sytuacje gdy osoba dzwoni i pyta co zrobić w sprawie wydania duplikatu. W naszym OPS nie ma kasy, natomiast jest ona w gminie, proszę powiedzcie na jakie konto taka osoba powinna wpłacić 9,21? Czy na konto gminy a oni do nas to wyślą czy bezpośrednio na nasze konto? Gdy zglosi się do mnie wnioskodawca, to oczywiście powinna wypełnić oswiadczenie o braku możliwości zwrotu karty, natomiast gdy będzie wypełniała wniosek czy ma on wygladac tak:
Część I - dane wnioskodawcy (wypełnia)
Część II - członkowie rodziny wielodzietnej - czy wpisuje w tej części tylko dziecko, na które zostala zgubiona karta z prośbą o wydanie duplikatu?

Czy raczej musi w częsci II wypisac wszystkich członków rodziny zaznaczyć przy nich że nie wnosi o przyznanie karty, natomiast dla tego dziecka - ze wnosi o wydanie duplikatu???

Jak postępujecie przy takich sytuacjach?
Z góry dziękuje za pomoc;)
Agaa22

Napisano: 15 lip 2015, 11:45

skoro ośrodek obsługuje kartę to ośrodek pobiera opłaty
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 12:08

Mi sie wydaje że tak jak napisałaś. Poza tym rodzinę masz już w systemie więc tylko wpisuje to dziecko na które chce duplikat i oświadczenie o braku mozliwości zwrotu karty.
Kasia12

Napisano: 15 lip 2015, 15:28

Oki, dziękuje za informacje, tak tez myślałam ze bardziej na nasze konto bo te 1 zł cos potem odliczyć trzeba, Oki a ktos z was tez zrobił ze we wniosku w cz. 1 mówił by wpisywać wnioskodawcę a w cz.2 tylko ta osobę dla ktorej duplikat sie dana osoba strata ?
Aga22

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x