DUŻY PROBLEM SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 maja 2014, 19:50

Mam prośbę do osób które robiły już decyzje na ZDO w Sygnity wyrówanie proszę zróbcie próbną listę wypłat na ubezpieczenie społeczne bo ja zrobiłam i okazało się, że kwota ubezpieczenia obliczana jest od kwoty 620 zł a nie 520 zł. Jak wejdę w decyzję i sprawdzam plan wypłat to tam mam dobrze, ale w liście wypłat nie można tego porawić i jestem ciekawa czy tylko ja mam taki problem czy wy również.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że poprawka która ma być 2 czerwca rozwiąże wszystkie nasze problemy :roll: :lol: :shock:
Magda..

Napisano: 29 maja 2014, 14:58

czy to pewne, że 2 czerwca będzie jakaś poprawka?
Dagg

Napisano: 29 maja 2014, 15:02

Lista zrobiona - wszystko ok. Składka liczona jest od 520,00 zł.
Radek

Napisano: 30 maja 2014, 8:07

będzie kolejna aktualizacja 04-06-2014 r.
1. Umożliwienie przyznania jedną decyzją zasiłku dla opiekuna na podstawie art. 2 ust. 2 pkt 1 ustawy oraz zasiłku dla opiekuna na podstawie art. 2 ust. 2 pkt 2 ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów.
2. Dodanie dwóch oddzielnych znaczników umożliwiających wydrukowanie na decyzji danych zasiłku dla opiekuna oraz odsetek ustawowych. Znaczniki będzie można wstawić na szablon decyzji.
3. Umożliwienie wstawienia na szablonie wydruku list wypłat kolumny "Kwota odsetek ZDO", w której drukowana będzie kwota odsetek ustawowych, o których mowa w art. 2 ust. 3 ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów.
4. Dodanie parametru "CZY ODSETKI OD ZASIŁKU DLA OPIEKUNA ZAOKRĄGLAĆ DO GROSZA OD KAŻDEJ WYPŁATY", sterującego tym czy odsetki mają być zaokrąglane od każdej wypłaty osobno, czy od sumy.
5. Dodanie na wniosku o zasiłek dla opiekuna zakładki, na której będzie można wprowadzić okresy nieprzysługiwania świadczenia. Na podstawie tych informacji, system automatycznie będzie tworzył plan wypłat pomniejszony o kwoty za dni nienależne. Następnie od tych kwot zostaną wyliczone odsetki.
Elaa

Napisano: 30 maja 2014, 8:25

najbardziej podoba mi sie pkt. 5 oby to sie sprawdzilo ....w sumie do 3 razy itd.
Ps. ja mam niewiele osob , wiec powinnam sie wyrobic, ale szczerze wspolczuje tym , gdzie jest gro takich na z.d.o.
sygnity , jak zwykle sie nie popisalo ......
nowaja

Napisano: 30 maja 2014, 8:52

a ja zrobiłam liste wypłat i jeżeli chodzi o składki ZUS to w planie wypłat są policzone od 520 zł na liście wypłat pozycje żródłowe od kwoty 520 zł a ogólna kwota do składek ZUS jest wyższa jest od podstawy 800 zł więc co mam nie tak może gdzieś w parametrach?
carina

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem