Dwóch właścicieli mieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 lut 2026, 15:48

Proszę o podpowiedź jak postąpić w przypadku wyliczenia wydatków gdy jest 2 właścicieli mieszkania, ale drugi właściciel nie mieszka w nim ? Pani złożyła wniosek w którym w składzie rodziny jest ona i dwoje dzieci. Zajmuje cały lokal. Drugi właściciel mieszkania (ojciec dzieci) nie mieszka z nimi. Pani ponosi pełne wydatki za mieszkanie. W jaki sposób wyliczyć wydatki? Czy mam je policzyć proporcjonalnie z uwagi na to że jest współwłaścicielem połowy mieszania ?
Nowa07
Praktykant
Od: 14 sty 2025, 8:43
Zajmuję się: PS

Napisano: 18 lut 2026, 8:32

Ponawiam pytanie, czy ktoś miał taki przypadek o którym piszę wyżej ?
Nowa07
Praktykant

Napisano: 18 lut 2026, 9:54

Nowa07 pisze:
17 lut 2026, 15:48
Proszę o podpowiedź jak postąpić w przypadku wyliczenia wydatków gdy jest 2 właścicieli mieszkania, ale drugi właściciel nie mieszka w nim ? Pani złożyła wniosek w którym w składzie rodziny jest ona i dwoje dzieci. Zajmuje cały lokal. Drugi właściciel mieszkania (ojciec dzieci) nie mieszka z nimi. Pani ponosi pełne wydatki za mieszkanie. W jaki sposób wyliczyć wydatki? Czy mam je policzyć proporcjonalnie z uwagi na to że jest współwłaścicielem połowy mieszania ?
Wiadomo, że każdy ma takie sprawy, jednak każdy pewnie rozpatruje taką sprawę inaczej i nikt nie chce się tłumaczyć bo pewnie padną pytania "dlaczego tak a nie inaczej". Było kilka postów na ten temat i to całkiem niedawno, poszukaj. Ja rozpatruję licząc całą powierzchnię, skoro ją zajmuje i wszystkie ponoszone wydatki.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 18 lut 2026, 11:13

Dziękuję Maxima za odpowiedź :-)
Nowa07
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU