dyżury - przemoc - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 28 paź 2010, 12:31

W naszym Ośrodku są wprowadzone dyżury pracowników socjalnych w godzinach popłudniowych i nocnych, dot. przmocy wobec dzieci /otrzymujemy telefon do domu - w razie potrzeby policja może wezwać pracownika/. Czy to jest legalne i czy za takie dyżury należy się dodatkowe wynagrodzenie.
~um

Napisano: 28 paź 2010, 12:37

z tego co piszesz to chyba ktoś nie zna ustawy o przemocy.
~Renia

Napisano: 28 paź 2010, 12:44

Za utrzymywanie gotowości do pracy powinno być zapłacone.
~Julia32

Napisano: 28 paź 2010, 13:36

o matko to bym pracowała 24 na dobę - jestem sama
~ela

Napisano: 28 paź 2010, 14:02

To jakiś absurd! Po co pracownik socjalny w momencie interwencji policji. Będziemy wypełniać niebieską kartę, czy asystować policji w pracy! A może robić za tłum i gapiów!!! To jakiś koszmar
~Natasza

Napisano: 28 paź 2010, 15:17

ABSURD,
po godzinach naszej pracy interweniuje Policja i odbywa się według starej procedury
~pracownik socjal

Napisano: 28 paź 2010, 15:35

Czytałam gdzieś projekt ustawy mówiący, że pracownik socjalny ma mieć rzeczywiście dyżury - pod telefonem. Ale na razie niczego takiego nie ma.
~szer

Napisano: 28 paź 2010, 15:40

za dyżury sie płaci tak samo jak sedziom
~tereska

Napisano: 28 paź 2010, 16:17

zartujesz????? ja pikole - niech twoj szef poczyta nowele ustawy - \"w trakcie czynnosci sluzowych\" .....- jaki dyzur - chyba kogos pogielo. Jak sie to odbywa poza godz pracy pracownika socjalnego, to odbywa sie to normalnie - tak jak przed nowelizacja ustawy.
~...

Napisano: 28 paź 2010, 16:19

a jezeli juz - choc to niezgodne z kodeksem pracy ( zmienili Wam warunki pracy - powinnien byc aneks do umowy ) - to te godz do zaplacenia lub wybrania. Jak to jest rozwiazane u Was? Masz dyzur - a rano na 7 do pracy???
~...

Strona 1 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x