działanie owd - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 lis 2015, 13:15

wezwałam dłużnika na wywiad i owszem przyszedł ale odmówił bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy w związku z tym może ponownie sie zarejestrowac dopiero za 180 dni.
Czy powinnam zobowiązac go do zarejtrowania sie jako bezrobotny lub poszukujacy pracy czy od razyu wszcząć posepowanie?

Dodam ze ostatnio przyszedł na wywiad i był zarejestrowany w PUP po czym podjął prace.

Ja to rozumiem ze zmieniła sie sytuacja więc wszczełabym postępowanie o uchylaniu sie. Tylko nie wiem czy mam zobowiazywac go do zarejestowania sie? Jak Myślicie?
Śnieżynka

Napisano: 17 lis 2015, 13:54

Prosze Was dobre istoty :!: :oops:
Śnieżynka

Napisano: 17 lis 2015, 14:03

Tak, zobowiązanie do rejestracji jako poszukujący pracy. Jeśli nie wypełni obowiązku (i też nie podejmie w tym czasie zatrudnienia), dopiero wtedy wszczęcie.
kawa i ciasto

Napisano: 17 lis 2015, 14:17

ok a powiedz mi jak sie nie zarejestruje(a napewno sie nie zarejestruje) i nie podejmie zatrudnienia( a napewno nie podejmie) to wówczas wszczecie i deczyjia tylko na podstawie którego artykułu? art. 5 ust. 2 pkt 1 czy art. 5 ust. 3 pkt 3
bo na jedno odmowił propzycji pracy w PUP i w zwiazku z tym został wyrejestrowany a po drugie zobowiazałam go do zarejestrowania sie
Śnieżynka

Napisano: 18 lis 2015, 9:59

:?:
Śnieżynka

Napisano: 18 lis 2015, 10:05

To nie ma większego znaczenia ale jeśli wszczynasz postępowanie w momencie, gdy nie wywiązał się z obowiązku rejestracji jako poszukujący pracy, to możesz się na to w decyzji powołać w pierwszej kolejności i np. powiązać te art.
kawa i ciasto

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x