Dziecko adopowane - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 24 wrz 2012, 0:00

Osoba przysbosobiła 4-miesięczne dziecko . Chcą złożyć na becikowe ale do wniosku przedkładają akt zupełny dziecka i powinni przedłożyć prawomocny wyrok sądu o przysposobieniu dziecka. Ale oni nie chcą dlatego że w wyroku jest podane nazwisko i imię matki dziecka - uważam że maja takie prawo - swoją decyzję motywują ochroną danych osobowych . jaki mogli by złożyć dokument zamiast tego wyroku , który już mają ale nie chcą dać bo boją się o swoje dziecko.( jest to mała gmina.Ja ich rozun=miem.
~Zyta

Napisano: 24 wrz 2012, 9:41

A co akt urodzenia Ci nie wystarczy??? nie wymyslaj z tym wyrokiem to ich sprawa
~pracownik

Napisano: 24 wrz 2012, 11:16

Ale do Becika trzeba przedstawić zaświadczenie od lekarza o opiece lekarskiej od 10 tygodnia a tego mi nie przedstawi gdyż przysposobiła dziecko i dlatego ten wyrok
~Lena

Napisano: 24 wrz 2012, 12:00

POMOCY chcę im pomóc a z drugiej strony ich rozumiem że nie chca przedstawić tego wyroku gdzie jest napisane nazwisko i imię matki
~Lena

Napisano: 24 wrz 2012, 17:24

Rodzic (każdy) musi przedstawić zaświadczenie, udowodnienie adopcji leży w ich interesie jeśli tego nie zrobią to .... trudno... mają prawo...
~Kali

Napisano: 02 paź 2012, 19:24

w przypadku adopcji nie trzeba przedstawić zaświadczenia lekarskiego!
~kas

Napisano: 03 paź 2012, 16:06

Mój klient skserował wyrok i wykorektorował dane osobowe swojego dziecka i jest gites!
~Alina

Napisano: 04 paź 2012, 12:13

Alina: \"wykorektorował\"? Znaczy dokonał nieuprawnionej zmiany na dokumencie i jest \"gites\"? Oby wam tej teczki nie kontorlowali...
~Kali

Napisano: 04 paź 2012, 12:14

~kas: podstawa prawna do Twojego twierdzenia to....?
~Kali

Napisano: 04 paź 2012, 12:40

konkretnie chodzi mi o możliwość złożenia oświadczenia zamiast dokumentu potwierdzającego adopcję.
~Kali

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x