dziecko w domu dziecka - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 04 kwie 2014, 14:01

Czy dziecku, które ma ustalone prawo do stypendium szkolnego i trafiło do domu dziecka przysługuje nadal stypendium?
~MP

Napisano: 04 kwie 2014, 16:52

Nikt nie wie
~MP

Napisano: 07 kwie 2014, 14:18

Ja nie dalam bo matka przepija pieniadze
GOSIA2

Napisano: 08 kwie 2014, 11:14

Mi tylko chodzi o to czy przysługuje dziecku stypendium. decyzje wydam na wychowawcę i on je rozliczy
mpa

Napisano: 08 kwie 2014, 12:04

mysle, ze tak zgodnie z tym zapisem w ustawie
wychowankom publicznych i niepublicznych ośrodków umożliwiających dzieciom i młodzieży, o których mowa w art. 16 ust. 7 ustawy o systemie oświaty, a także dzieciom i młodzieży z upośledzeniem umysłowym z niepełnosprawnościami sprzężonymi realizację odpowiednio obowiązku szkolnego i obowiązku nauki - do czasu ukończenia realizacji obowiązku nauki.
bunia

Napisano: 08 kwie 2014, 12:08

weź bunia zajrzyj do ustawy i zobacz o jakich dzieciach jest mowa w artykule,który cytujesz

na jakiej podstawie chcesz wydać decyzję na wychowawcę???? ustawa mówi tylko o rodzicu/opiekunie PRAWNYM/ dyrektorze szkoły

jak ustalisz dochód rodziny?

dom dziecka zapewnia całodobowe utrzymanie
xyz@

Napisano: 08 kwie 2014, 12:14

nie napisałam nic o wydaniu decyzji na Wychowacę tylko o przyznaniu stypendium na dziecko ,
oczywiste jest przecież że na wychowacę nie może być wydana decyzja,
kwestia tylko czy w ogóle dziecko przebywające w takiej instytucji może otrzymywać stypendium i ja uważam, że tak
budnia

Napisano: 08 kwie 2014, 12:19

nie wiem czy zauważyłaś,że moje odpowiedzi są podzielone odstępami
Ciebie dotyczyła pierwsza część mojej wypowiedzi
zapis ustawy na który się powołujesz nijak się ma do domu dziecka
xyz@

Napisano: 08 kwie 2014, 12:21

tak zauważyłam, mój błąd,
bunia

Napisano: 08 kwie 2014, 12:39

Czy można przyznać dla dziecka umieszczonego w Niepublicznym Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym?
Kasia 2

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x