Dziekujemy i prosimy o więcej... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 19 gru 2018, 11:45

u nas też (wszelkie zakupy idą od nas) a i tak wystarcza
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 11:49

Korowiow pisze:Z dotacji to pewnie ma, ale między dotacją a wypłata ma jeszcze księgowość. A jak wszyscy wiemy to tam się odbywa ta cała "mystyka fynansów" :mrgreen:
otóż to, u mnie część wynagrodzenia kierownika i księgowej jest płacone z dotacji na 500. No i wszelkie zakupy idą z 500 i rodzinnego. Nawet jeśli można dać podwyżkę, to nie dadzą bo jak to będzie wyglądać, że ja dostane a inni nie...
Zazdroszczę osobom, które pracują w ośrodkach, gdzie kierownictwo ich docenia.
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 gru 2018, 12:31

de Charette pisze:sorry IKS, ale nie bardzo rozumiem twoją sytuację. Pracujecie w trójkę, wydajesz około 3000 decyzji rocznie. Sorry, ale to z samej dotacji brutto powinieneś mieć 5000 zł. U mnie jest zatrudnionych 4 osoby, robimy niej decyzji, dodatkowo po 500 przypięte są jeszcze trzy osoby. Miesięcznie wypłaty (w sumie SW, ZR, FA) robimy na około 1,5 miliona. Z własnej kasy dopłata do całości wynosi w tym roku około 4000. Na zarobki nie narzekam. Ktoś musi cię nieźle na kasie robić
PS. też mam kredyt.
No właśnie tak. My mamy budżet roczny prawie 22 mln złotych - nie licząc funduszu alimentacyjnego, na koszty obsługi mamy jakieś pół bańki, od zawsze było tak, że dwóch pracowników robiło 70% całości, to znaczy ja te 3K decyzji i koleżanka 3K, a pomaga i kierowniczka czasem (generalnie zajmuje się funduszem) i druga koleżanka (niecałe 2K w tym pewnie dobra połowa to 300+.) No to w przyszłym roku dwóch koleżanek nie będzie, za to będą dwie nowe osoby które po pół roku magicznie nabędą potrzebne doświadczenie i wiedzę i zrobią to wszystko jak stare wygi. :lol: Argument, że robimy 3 razy więcej papierów na łebka niż w sąsiednich ośrodkach są kwitowane, tym, że w pracy mamy pracować a nie dyskutować i jak się nie podoba, to do widzenia. Zarabiam faktycznie więcej niż w okolicznych jednostkach, ale to nie jest taka rozbieżność która by tłumaczyła takie obłożenie obowiązkami. Kierowniczka nie przyjmuje żadnych argumentów, wg księgowej pracujemy tylko 4 miesiące w roku i to przecież nie jest ciężka praca bo to tylko drukowanie decyzji, dyrektor nie przyjmuje żadnych argumentów, kontrole nie wskazują nieprawidłowości. Ja mam świadomość, że ktoś nas robi na kasie, ale nikt mi chce uwierzyć w tym moja przełożona :D . No faktycznie mogę się zwolnić, ale kredytu mi zostały 3 lata, a z innej wypłaty w innej pracy go raczej nie spłacę bo mi na jedzenie i piwo zabraknie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 12:56

jedzenie to pół biedy, ale bez piwa :o
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 15:29

de Charette pisze:jedzenie to pół biedy, ale bez piwa :o
piwo pobudza apetyt i sprawia, że jesz więcej. :lol:

także lepiej nie pić piwa tylko kupić "Kubusia" 8-) ' i nim się zaspokoić ...
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 15:55

Tak naprawdę to ja piwa piję bardzo mało, a czegoś mocniejszego to raczej wogle, ale tak obrazowo chciałem przedstawić, że jak zmienię branże w trzech najbliższych latach to na moje trzy główne nałogi czyli książki, netflixa/hbo_go i zimowe wyprzedaże na steamie już nie wystarczy ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 16:05

Iks pisze:Tak naprawdę to ja piwa piję bardzo mało, a czegoś mocniejszego to raczej wogle, ale tak obrazowo chciałem przedstawić, że jak zmienię branże w trzech najbliższych latach to na moje trzy główne nałogi czyli książki, netflixa/hbo_go i zimowe wyprzedaże na steamie już nie wystarczy ;)
Nie wiem, czy lubisz ebooki - jeżeli tak, to warto wykupić sobie pakiet na Legimi. Jeśli dużo czytasz, to się opłaca!
Wracając do tematu, to akurat u nas nie możemy narzekać z koleżanką. Zarobki są ok, do tego na święta przeszło 1 tys. jutro wpłynie na konto. :D Szefowa i księgowa są ludzkie :lol:
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 19 gru 2018, 16:11

Iks pisze:Tak naprawdę to ja piwa piję bardzo mało, a czegoś mocniejszego to raczej wogle, ale tak obrazowo chciałem przedstawić, że jak zmienię branże w trzech najbliższych latach to na moje trzy główne nałogi czyli książki, netflixa/hbo_go i zimowe wyprzedaże na steamie już nie wystarczy ;)