otóż to, u mnie część wynagrodzenia kierownika i księgowej jest płacone z dotacji na 500. No i wszelkie zakupy idą z 500 i rodzinnego. Nawet jeśli można dać podwyżkę, to nie dadzą bo jak to będzie wyglądać, że ja dostane a inni nie...Korowiow pisze:Z dotacji to pewnie ma, ale między dotacją a wypłata ma jeszcze księgowość. A jak wszyscy wiemy to tam się odbywa ta cała "mystyka fynansów"
No właśnie tak. My mamy budżet roczny prawie 22 mln złotych - nie licząc funduszu alimentacyjnego, na koszty obsługi mamy jakieś pół bańki, od zawsze było tak, że dwóch pracowników robiło 70% całości, to znaczy ja te 3K decyzji i koleżanka 3K, a pomaga i kierowniczka czasem (generalnie zajmuje się funduszem) i druga koleżanka (niecałe 2K w tym pewnie dobra połowa to 300+.) No to w przyszłym roku dwóch koleżanek nie będzie, za to będą dwie nowe osoby które po pół roku magicznie nabędą potrzebne doświadczenie i wiedzę i zrobią to wszystko jak stare wygi.de Charette pisze:sorry IKS, ale nie bardzo rozumiem twoją sytuację. Pracujecie w trójkę, wydajesz około 3000 decyzji rocznie. Sorry, ale to z samej dotacji brutto powinieneś mieć 5000 zł. U mnie jest zatrudnionych 4 osoby, robimy niej decyzji, dodatkowo po 500 przypięte są jeszcze trzy osoby. Miesięcznie wypłaty (w sumie SW, ZR, FA) robimy na około 1,5 miliona. Z własnej kasy dopłata do całości wynosi w tym roku około 4000. Na zarobki nie narzekam. Ktoś musi cię nieźle na kasie robić
PS. też mam kredyt.
piwo pobudza apetyt i sprawia, że jesz więcej.de Charette pisze:jedzenie to pół biedy, ale bez piwa
Nie wiem, czy lubisz ebooki - jeżeli tak, to warto wykupić sobie pakiet na Legimi. Jeśli dużo czytasz, to się opłaca!Iks pisze:Tak naprawdę to ja piwa piję bardzo mało, a czegoś mocniejszego to raczej wogle, ale tak obrazowo chciałem przedstawić, że jak zmienię branże w trzech najbliższych latach to na moje trzy główne nałogi czyli książki, netflixa/hbo_go i zimowe wyprzedaże na steamie już nie wystarczy
Nie możesz się na jakieś tańsze nałogi przerzucić? Np. tanie wino albo chociaż fajki?Iks pisze:Tak naprawdę to ja piwa piję bardzo mało, a czegoś mocniejszego to raczej wogle, ale tak obrazowo chciałem przedstawić, że jak zmienię branże w trzech najbliższych latach to na moje trzy główne nałogi czyli książki, netflixa/hbo_go i zimowe wyprzedaże na steamie już nie wystarczy