Jeszcze takiego wyroku nie widziałam. Wierzycielka przyniosła wyrok w którym pisze w
I pkt udzielić zabezpieczenia na czas trwania postepowania do łożenia tytułem alimentów na rzecz syna po 800 zł miesięczne ( to rozumiem),
ale w II pkt pisze udzielić zabezpieczenia na czas trwania postępowania poprzez zobowiązanie pozwanego do przyczyniania się do zaspokajania potrzeb rodziny po 400 zł miesięcznie. Nie rozumiem.
Czyli ma zasądzone 800 zł na syna. A 400 na syna i na nią? Dodam że w składzie rodziny jest jeszcze jeden syn ale pełnoletni 19 lat. W składzie jest ich 3.
Czy miał ktoś taki przypadek? Czy ja mam przyznać to 800 zł temu dziecku a to 400 to rozbić na dwójke czyli matkę i syna tego niepełnoletniego? Czyli przyznać na to dziecko 1000,00 zł? A tego syna pełnoletniego nie liczyć bo go nie ma w wyroku jako w tym I pkt?
Dziwny wyrok
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/CP/SW/DO
- Kontakt:
Re: Dziwny wyrok
ja bym tylko brał pod uwagę punkt 1 gdzie wyraźnie jest wskazane zabezpieczenie na poczet alimentów na syna.
być może w pozwie do sądu jest też wniosek o alimenty dla matki i dlatego jest to drugie zabezpieczenie
być może w pozwie do sądu jest też wniosek o alimenty dla matki i dlatego jest to drugie zabezpieczenie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam jedną sprawę gdzie matka ma właśnie udzielenie zabezpieczenia do poczynienia się do zaspokajania potrzeb rodziny ( ona i 2 dzieci). Pierwsze dałam odmowe, kobieta się odwołania i SKO kazało podzielić kwotę na 3. Dlatego wydaje mi się, że powinnam tę kwotę ( 400 zł) również podzielić na 2 (matka i dziecko) czyli 1000 przyznać. Ale teraz to już nie wiem co robić.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/CP/SW/DO
- Kontakt:
dopytaj może Panią o co wnioskowała do sądu. o alimenty na kogo.Qerty pisze: wczoraj, 12:54 ja bym tylko brał pod uwagę punkt 1 gdzie wyraźnie jest wskazane zabezpieczenie na poczet alimentów na syna.
A komornik jaką kwotę wskazuje w zaświadczeniu o bezskuteczności?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sprawę prowadzi jej adwokat i nie wie, ale mówiła tylko o dziecku
Oprócz Dziwny wyrok - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Do kiedy FA(matura)?
Obniżenie alimentów a fundusz alimentacyjny
która gmina właściwa
decyzja przekazana do dalszej realizacji a działania wobec dłużnika
uchylenie deczyji
Raport przesyłów do BIG
jakie dalsze działania wobec dłużnika
BIG-i problemy
Zgon osoby uprawnionej
Fundusz alimentacyjny a śmierć dłużnika
Syn po skończeniu szkoły chce iść do pracy I sam się utrzymywać tylko będzie mieszkał,a jeszcze jest niepełnoletni brat
Dłużnik w więzieniu