Możemy
Art. 6. 1. Przepisów art. 4 i art. 5 nie stosuje się w przypadkach, gdy:
1) podmiot wnosi o doręczenie oryginału dokumentu sporządzonego pierwotnie w postaci papierowej;
2) korespondencja nie może być doręczona na adres do doręczeń elektronicznych albo z wykorzystaniem publicznej usługi hybrydowej ze względu na:
a) brak możliwości sporządzenia i przekazania dokumentu w postaci elektronicznej wynikający z przepisów odrębnych,
b) brak możliwości wykorzystania publicznej usługi hybrydowej wynikający z przepisów odrębnych,
c) konieczność doręczenia niepodlegającego przekształceniu dokumentu utrwalonego w postaci innej niż elektroniczna lub rzeczy,
d) ważny interes publiczny, w szczególności bezpieczeństwo państwa, obronność lub porządek publiczny,
e) ograniczenia techniczno-organizacyjne wynikające z objętości korespondencji oraz inne przyczyny mające charakter techniczny;
3) przepisy odrębne przewidują możliwość dokonywania doręczeń z wykorzystaniem także sposobów innych niż publiczna usługa rejestrowanego doręczenia elektronicznego lub publiczna usługa hybrydowa, w szczególności przy pomocy swoich pracowników, a nadawca w konkretnych okolicznościach uzna inny sposób doręczenia za bardziej efektywny.
2. Istnienie przesłanek wymienionych w ust. 1 pkt 2 ocenia nadawca.
Ustawa z dnia 18 listopada 2020 r. o doręczeniach elektronicznych:
Art. 4. 1. Podmiot publiczny doręcza korespondencję wymagającą uzyskania potwierdzenia jej nadania lub odbioru z wykorzystaniem publicznej usługi rejestrowanego doręczenia elektronicznego na adres do doręczeń elektronicznych wpisany do bazy adresów elektronicznych.
Ustawa z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego:
Art. 39. § 1. Organ administracji publicznej doręcza pisma na adres do doręczeń elektronicznych, o którym mowa w art. 2 pkt 1 ustawy z dnia 18 listopada 2020 r. o doręczeniach elektronicznych, zwany dalej „adresem do doręczeń elektronicznych”, chyba że doręczenie następuje na konto w systemie teleinformatycznym organu albo w siedzibie organu.
i kolejne artykuły...
Niby do podmiotów publicznych mamy doręczać na adres elektroniczny (bo jest obowiązek posiadania), ale na jakimś szkoleniu ktoś podkreślał, że to dotyczy przesyłek, do których potrzebujemy potwierdzenia odbioru (jak wyżej).
Z tego co gość gadał na szkoleniu to komornicy musieli założyć e-doręczenia aby obsługiwać te sprawy które wskazał im w rozporządzeniu Minister Sprawiedliwości a co do zasady mają możliwość nie stosowania e-doręczeń w innym zakresie. I tu pojawia się problem bo można się zgodzić, że oni nie muszą do nas wysyłać e-doręczeniem ale my do nich jesteśmy zobligowani. To zostało już podobno zgłoszone do Ministerstwa i ma zostać ukrócone po stronie komorników (ja tak to zrozumiałem).
A ja po szkoleniu zrozumiałam, że komornicy owszem mogą do nas słać elektronicznie, ale my do nich nie - my drogą papierową...to wynika z jakiegoś przepisu ale nie zdążyłam zanotować z jakiego
Nas komornik w piśmie przesłanym do nas e-doręczeniami pouczył na końcu, że komunikacja w ten sposób jest jednostronna, a przesłanie do niego przez e-doręczenia nie wywołuje skutków prawnych.