e-learning - czy obowiązkowy ? - Karta Dużej Rodziny

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 22 gru 2015, 10:10

a ja utknęłam na piątym module i nie mogę zacząć nowego, bo po prostu nie mam czasu w pracy, ale myślę że do końca roku to zdążę.
Życzę wszystkim wesołych i spokojnych Świąt.
~gosiab

Napisano: 24 gru 2015, 9:46

można sobie ten test przejść jeszcze raz jak wynik się nie podoba tylko będzie w ilości prób widoczne
Isssska

Napisano: 29 gru 2015, 11:34

głupi test, idiotyczny, zastanawiam sie kto go stworzył i ile za to wziął i gdzie miał znajomości,
pasek przewijania wk...urza zeby nie powiedzieć dosadniej, żeby to wszystko przejść tak uczciwie to ze trzy dni siedzenia by było, ja przechodziłam w pracy test bo podobno tylko z tego kompa wszystko prawidłowo funkcjonuje i wkurza mnie jak ten kwadratowy idiota po włączeniu wita mnie - WITAJ USER. Test jest do dupy...do megadupy,,, literki małe niezaznajomieni z programem ( a niby kto jest zaznajomiony) mogą mieć problem
kogoobchodzinazwa

Napisano: 29 gru 2015, 11:39

i chyba o to chodziło, pomoc społeczna to taka ..... co wszystko na siebie wezmie
hehe

Napisano: 30 gru 2015, 10:05

Dawno nie spotkałam się z tak bezsensowną stratą czasu. Debil, który to wymyśłił zasługuje na Miano Kretyna Roku! Zamiast dołaczyć wersje demo programu plus podręcznik uzytkownika Kretyn Roku wymyślił elearning. Luuudzie...gówno chodzi jakby chciało, a nie mogło, kretyńskie teksty.....i to wszystko zabiera CZAS!!!!!Do odczytania tylko na ministerialnym kompie, na innych nieczytelne!!!! I Po co to wszystko ? czy ktoś z was przechodził elearning w pierwotnej wersji??? Chyba nie. Wieniec laurowy dla Kretyna Roku!!!!!!
kotbehemot6

Napisano: 30 gru 2015, 12:17

Hej:) dostaliscie jakies pismo, że do 30 grudnia do 17 trzeba zrobic e-learning, bo potem system będzie nieczynny
lucymops

Napisano: 30 gru 2015, 15:30

Dostałam na pocztę i było również w CAS:
" W związku z zaplanowanym w styczniu 2016 r. wdrożeniem systemu teleinformatycznego Karty Dużej Rodziny SI KDR oraz zgłaszanymi przez gminy problemami z potwierdzeniem kont użytkowników SI KDR, uprzejmie informuję:
1. Termin realizacji zadań związanych z zalogowaniem się do systemu SI KDR, uzupełnieniem informacji o użytkownikach dla przekazanych kont oraz wykonaniem szkoleń e-learningowych został wydłużony do 30 grudnia 2015 r.
2. Wszyscy użytkownicy po 30 grudnia 2015 r. będą mieli dostęp do modułu e-learning
i będą mogli wykonywać w nim kursy. Dostępne kursy będą aktualizowane po modyfikacjach funkcjonalności systemu wynikających ze zmian prawnych
i funkcjonalnych.
3. W związku z tym, że przesyłki z KDR trafiać będą pod adresy jednostek wskazane
w systemie teleinformatycznym SI KDR uprzejmie proszę o uzupełnienie
w systemie danych teleadresowych jednostki realizującej zadania wynikające z ustawy o Karcie Dużej Rodziny.
4. Gminy, które nie otrzymały przesyłki z bezpieczną kopertą zawierającą loginy i hasła do systemu SI KDR i nie zalogują się do 30 grudnia 2015 r. do SI KDR, a także nie dokonają niezbędnych czynności, uzyskają dostęp do tego systemu dopiero po pisemnym kontakcie z Departamentem Informatyki Ministerstwa Rodziny, Pracy
i Polityki Społecznej, ul. Bracka 4, 00-502 Warszawa. W piśmie kierowanym do Departamentu Informatyki powinny się znaleźć informacje z danymi osób, które mają mieć dostęp do SI KDR (imię i nazwisko, nr tel. służbowego, adres e-mail) oraz danymi teleadresowymi urzędu, w którym zatrudnione są wskazane osoby.
5. Od 4 stycznia 2016 r. zostanie udostępniona obywatelom możliwość złożenia wniosku elektronicznego o przyznanie Karty Dużej Rodziny/wydanie duplikatu Karty Dużej Rodziny za pośrednictwem modułu e-wnioski na Portalu Informacyjno-Usługowym Empa@tia dostępnym pod adresem:
https://wnioski.mpips.gov.pl/ewnioski/i ... tVersion=0. Złożony za pośrednictwem PIU Em@tia wniosek będzie trafiał do skrzynki odbiorczej wskazanej przez obywatela jednostki znajdującej się w systemie teleinformatycznym SI KDR.
6. W przypadku innych problemów związanych z korzystaniem z Modułu Obsługi Karty, Modułu Administracyjnego, Modułu e-learningowego należy kontaktować się
z centrum serwisowym SI KDR (tel. 42 230 29 49). Jeżeli występują utrudnienia
w kontakcie telefonicznym, należy wysyłać zgłoszenia na adres kdr-hd@asseco.pl. Centrum serwisowe SI KDR odpowiada na przesłane maile na bieżąco, najpóźniej do końca następnego dnia roboczego. Prosimy o zawieranie w mailach danych umożliwiających identyfikację Urzędu tj. kod TERYT, a także login użytkownika, oraz nr telefonu służbowego.

RESZT WIADOMOŚCI W DRUGIM POŚCIE
~gosiab

Napisano: 30 gru 2015, 15:31

7. Do końca 2015 r. w Module Administracyjnym SI KDR zostaną wprowadzone następujące modyfikacje:
a) zostanie zablokowana opcja „generuj” – użytkownik z uprawnieniami Administratora będzie miał możliwość stworzenia własnego hasła przy czym musi ono spełniać wymogi zawarte w rozporządzeniu ministra spraw wewnętrznych
i administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych.
b) przy wypełnianiu danych jednostki możliwe będzie wybieranie adresu Urzędu nie tylko z zakresu adresów danej gminu – jest to modyfikacja wprowadzana dla Urzędów, które znajdują się poza granicami własnej gminy.
8. Dodatkowe konta użytkowników na poziomie gminy zakłada Administrator Gminny. Administrator Gminny może również wygenerować nowe hasło dla użytkowników SI KDR ze swojej gminy, którzy utracili poprzednie hasła. Jeżeli zostanie zablokowane konto Administratora Gminnego, w celu jego odblokowania należy skierować oficjalne pismo do Departamentu Informatyki MRPiPS (adres: ul. Bracka 4, 00-502 Warszawa, fax. 22 661-18-03) zawierające dane jednostki oraz osoby, której konto wymaga odblokowania.
Uprzejmie informuję, że zgodnie z zapisami w rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych system SI KDR będzie wymuszał zmianę hasła co 30 dni .
Jednocześnie informuję, że od 30 grudnia 2015 r. od godz. 17 do 4 stycznia 2016 r. do godz. 8 system SI KDR będzie niedostępny z powodu migracji danych z systemu RI KDR.
~gosiab

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem