proszę o wsparcie...
czy mogę prosić o przesłanie na maila: [email protected] aktualnego oświadczenia o przetwarzaniu danych osobowych. Serdecznie dziękuję.
Witam w realizujemy projekt dwuletni. W zeszłym roku robiliśmy przetarg na kursy zawodowe. W tym roku zmieniła się ustawa Pzp i wychodzi na to że nie musimy przeprowadzać przetargu. Czy wobec tego musimy na stronach www gminy zamieszczac ogłoszenia o tym że organizujemy kursy zawodowe? Kiedyś wysyłaliśmy tylko zapytania pocztą lub e mailem do firm których dane mieliśmy z różnych nadsyłanych od nich materiałów.
Czy nadal możemy w ten sposób szukać wykonawcy szkoleń?
mam problem uczestniczka projektu zakwalifikowana jako nieaktywna zawodowo podpisała kontrakt socjalny, wzieła udział w jednej formie wsparcia i okazało się że Pani zarejestrowała się w Urzędzie pracy jeszcze przed podpisaniem kontraktu i na dodatek ma prawo do zasiłku. Co w takim przypadku zrobić ? bo ja już całkiem wysiadłam
W tym roku będzie realizowali po raz pierwszy stąż zawodowy, może ktoś podpowie czy staż ten ma być opodatkowany czy też nie, czy osoby zarejestrowane w PUP muszą się wykreślić?
Czy ktoś z was opłaca składkę zdrowotna dla uczestników projektu na kontrakcie socjalnym (projekt systemowy EFS) ale nie skierowanych z PUP. Pracownik WUP uważa, że koszt ten jest kwalifikowalny zgodnie z wytycznymi. Ale na podstawie czego przyznać tą składkę lub policzyć podstawę wymiaru skoro i w ustawie o pomocy społecznej i w ustawie o świadczeniach op. zdrowotnej mowa jest tylko o kontrakcie zgodnie z procedura art. 50 ustawy o promocji, czyli skierowanych. A "moje osoby" są nieaktywne zawodowo, bez możliwości zarejestrowania się w PUP ( okres karencji). Nie ma możliwości przyznania składki z innego tytułu (np. przy mężu).
Czy ktoś z Was się orientuje do kiedy należy zwrócić środki pozostałe z projektu, jeśli projekt się kończy 30.06.2014 roku, a wniosek końcowy musimy złożyć 30 dni od zakończenia projektu. Bardzo proszę o odpowiedź.
Witam,
Czy ktoś mi może pomóc?
Do tej pory koordynatorem w projekcie był kierownik i podpisywał umowy. Teraz koordynatorem jest kto inny, czy umowę zawiera koordynator czy kierownik?