Witam - mam pytanie- czy pracownik socjalny zatrudniony na rzecz realizacji projektu (zatrudniony już od 2008r) może zostać koordynatorem projektu? czy te dwie funkcje kolidują ze sobą? jeśli nie to czy może pobierać jakiś dodatek/premie z tyt. bycia dodatkowo koordynatorem?
Czy miał ktoś taką sytuację, że uczestnik projektu był zarejestrowany w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku?? jak rozwiązać taką sytuację , czy wysyłaliście jakieś pismo do PUP że udział w projekcie nie powoduje braku gotowości do podjęcia zatrudnienia? czy po prostu zmieniłyście uczestnika projektu?
witam! została wydana decyzja w sprawie zasiłku celowego, ale uczestnik jej nie odebrał do dnia dzisiejszego. co w takim razie zrobić? Klientka wyjechała za granicę nie powiadamiając nas o tym, nie mamy z nią żadnego kontaktu...Co w takim razie należy zrobić? co z decyzją????proszę o pomoc....
~Pola, ja miałam takie osoby w zesżłym roku. Nie wysyłałam pisma do PUP bo to klient ma w razie czego udowodnic gotowośc do pracy. Nie występowałam tez o skierowanie do zawarcia kontarktu bo nie spełniały mi te osoby wszystkich warunków do skierowania. Klienci zostali pouczeni przez nas, ze udział w projekcie w żaden sposob nie ogranicza ich gotowości do podjecia zatrudnia. Gdyby urząd im zaproponował prace to by do niej po prostu poszli, kończąc tym samym udział zgodnie z zaplanowaną scieżką.